Prva izjava Save Miloševića nakon imenovanja: 'Vjerujem u ovu reprezentaciju, nova imena na spisku'

2
F. B.
Prva izjava Save Miloševića nakon imenovanja: 'Vjerujem u ovu reprezentaciju, nova imena na spisku'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Savo Milošević

Savo Milošević izabran je za selektora Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Prvu izjavu nakon imenovanja Milošević je dao na press konferenciji NS BiH na kojoj se obrati medijima zajedno sa predsjednikom NS BiH, Vicom Zeljkovićem i direktorom "A" reprezentacije BiH, Zvjezdanom Misimovićem.

"Dobar dan svima, hvala što ste došli. Zahvalio bih se predsjedniku i savezu na povjerenje, nije bila laka odluka. Ja sam ovdje danas samo i isključivo iz jednog razloga a to je fudbalski. Ova ekipa ima kvaliteta da bude na Evropskom prvenstvo.

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Također, ne bih bio ovdje da ne vjerujem da ne mogu odvesti reprezentaciju BiH na EURO. Iskreno vjerujem da mogu pomoći ovoj ekipi. Imamo dovoljno kvaliteta da se do marta pripremimo na najbolji mogući način.

Moramo odmah početi sa pripremama. Baraž utakmice su specifične jer tu ne postoji šansa da dođete do rezultata dobrom igre, one se igraju karakterom, srcem i borbom 90 minuta. Svako mora da da više od 100 posto. To je jedina razlika između ekipa koje su spremne da se žrtvuju i daju više nego što mogu i onih koje su samo kvalitetne.

Kvalifikacije ćemo gledati kao pripremne utakmice. Odnos igrača u svakoj utakmici mora biti maksimalan.

Sastav igrača je već ponovljen od prijašnjih selektora. Samo je proširen. 27 igrača nalazi se na spisku A reprezentacije. Pozive su dobili i Amar Rahmanović i Almedin Ziljkić, bivši i trenutni igrači FK Sarajeva.

Vico Zeljković: "Halilhodžić je bio prva želja Saveza, ali on nije htio da bude selektor"

Vico Zeljković: "Halilhodžić je bio prva želja Saveza, ali on nije htio da bude selektor"

Na njegovom spisku nalaze se sljedeći nogometaši:

  • golmani: Ibrahim Šehić (Al-Khaleej), Nikola Vasilj (FC St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)
  • odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Adnan Kovačević (Rakow), Adrian Leon Barišić (FC Basel), Sead Kolašinac (Atalanta), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (SK Sturm Graz), Dennis Hadžikadunić (Hamburger SV), Eldar Ćivić (Ferencvarosi TC)
  • vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš JK), Rade Krunić (AC Milan), Miralem Pjanić (Sharjah FC), Gojko Cimirot (Al-Fayha FC), Benjamin Tahirović (AFC Ajax), Miroslav Stevanović (Servette FC), Dal Varešanović (Rizespor), Almedin Ziljkić (FK Sarajevo), Ivan Bašić (FK Orenburg), Amar Rahmanović (FK Krylia Sovetov)
  • napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Hertha BSC), Luka Menalo (GNK Dinamo Zagreb), Said Hamulić (SBV Vitesse) i Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski).
Zvanično: Savo Milošević novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine

Zvanično: Savo Milošević novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine

Na početku press konferencije Vico Zeljković je naglasio da je Vahid Halilhodžić bio prva želja saveza ali saradnja sa popularnim Vahom nije mogla biti realizovana jer, kako kaže Zeljković, on ne želi da bude selektor BiH.

Milošević se sa klupe Zmajeva povesti naše nogometaše 13. oktobra kada slijedi gostovanje Lihtenštajnu, tri dana (16. oktobar) kasnije u Zenici slijedi okršaj sa Portugalom.

/ Anketa

Smatrate li da je Savo Milošević idealan izbor za selektora nogometne reprezentacije BiH?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije