Proslavljeni golman rukometne reprezentacije BiH Enid Tahirović: "Na dobrom smo putu"

0
Fena
Proslavljeni golman rukometne reprezentacije BiH Enid Tahirović: "Na dobrom smo putu"
Foto: Facebook / Rukometna reprezentacija BiH

Nekadašnji proslavljeni golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Enid Tahirović vjeruje da je selekcija BiH na odličnom putu da postane respektabilna ekipa.

Bh. rukometaši sinoć su u Cazinu pred velikim brojem bh, navijača savladali selekciju Slovenije rezultatom 27:26, u meču koji je selekciji BiH donio plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Njemačkoj, a Tahirović je zadovoljan igrom i zalaganjem izabranika selektora Irfana Smajlagića.

"Naši momci su do zadnjeg minuta meča pokazali da žele pobjedu za odlazak na Evropsko prvenstvo. Igra je bila mnogo bolja nego u prošlim mečevima i to je zapravo cilj našeg tima na svakom treningu i utakmici. Cazin se zaista ponovo pokazao kao fantastičan domaćin i publika je nosila naše igrače kroz cijeli meč", rekao je Tahirović Feni.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Napominje da plasmanom na Evropsko prvenstvo posao selekcije BiH nije završen, te da već u narednom meču protiv selekcije Crne Gore, ova ekipa treba ponoviti dobru igru i pokazati da pobjeda protiv Slovenaca nije bila slučajna.

"Samo tako možemo napredovati i ponovo postati reprezentacija koja svima može pomrsiti račune", zaključio je Tahirović.

Reprezentacija BiH kvalifikacije za Euro u Njemačkoj završava u nedjelju gostovanjem protiv selekcije Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije