Prosinečki: Vrlo je bitan rezultat protiv Crne Gore i Koreje

AA
Prosinečki: Vrlo je bitan rezultat protiv Crne Gore i Koreje
Foto: Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupljaju se danas na Ilidži pred početak priprema za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Južnom Korejom.

"Dvije utakmice gdje će se u prvoj naša trojica igrača oprostiti. Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić dali su jako puno za bh. nogomet, tako da smo se skupili i nadamo se da će dobro ispasti. Najgori termin za utakmice, igrači su igrali cijelu godinu, ali ovo je FIFA-in termin. Ovima što idu na Svjetsko prvenstvo je normalno da igraju, a mi nemamo ništa više do devetog mjeseca za uigravanje, upoznavanje", rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH te dodao:

"Koliko god da je revijalna utakmica protiv Crne Gore radi oproštaja naših igrača, shvatit ćemo je jako ozbiljno. Nemamo puno prijateljskih i test utakmica tako da ćemo dati sve od sebe. Svi volimo pobijediti. Vrlo je bitan rezultat radi atmosfere i insistirat ću da odradimo sve kako treba. Crnogorci i Korejanci su nam dobra provjera".

Prvi put protiv Crnogoraca

Prijateljska utakmica BiH - Crna Gora igra se na stadionu Bilino polje u Zenici u ponedjeljak, 28. maja, s početkom u 18 sati. Bit će to prvi zvanični meč seniorskih fudbalskih selekcija dvije susjedne zemlje, prilikom kojeg će se od igranja za reprezentaciju BiH zvanično oprostiti Ibišević, Misimović i Spahić, dugogodišnji ponajbolji igrači nacionalnog tima.

Prvog dana juna izabranici selektora Prosinečkog u Seoulu će odigrati test susret s Južnom Korejom.

Debitanti Nastić i Ćivić

Zmajevi će u petak, 25. maja, na stadionu u Hrasnici, pokraj Sarajeva, imati i kontrolnu utakmicu s bh. niželigašem Famosom. 

Inače, Prosinečki će za predstojeće utakmice računati na 23 igrača. To su: golmani - Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Vedran Kjosevski; odbrana - Darko Todorović, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Eldar Ćivić, Bojan Nastić; vezni red - Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Stjepan Lončar, Goran Zakarić, Haris Duljević, Edin Višća, Deni Milošević; napad - Edin Džeko, Kenan Kodro, Smail Prevljak i Riad Bajić.

Od standardnih reprezentativaca neće biti golmana Asmira Begovića, kojem je Prosinečki dozvolio da zbog porodičnih obaveza propusti utakmice sa Crnogorcima i Korejancima, kao ni povrijeđenog Seada Kolašinca.

Debitanti su Ćivić, kapiten mlade reprezentacije BiH i igrač Spartaka iz Trnave, te Nastić, prvotimac belgijskog Genka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije