Asmir Begović propušta mečeve protiv Crne Gore i Južne Koreje

Radiosarajevo.ba
Asmir Begović propušta mečeve protiv Crne Gore i Južne Koreje
Foto: Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki
Prvi golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović propustit će prijateljski meč protiv Crne Gore.

Asmir Begović neće biti na raspolaganju selektoru Robertu Prosinečkom u predstojećim prijateljskim susretima s Crnom Gorom i Južnom Korejom. Zbog porodičnih obaveza, a nakon razgovora sa selektorom i njegovog odobrenja, Begović će izostati s ovog okupljanja. Umjesto njega poziv je upućen golmanu Željezničara Vedranu Kjosevskom.

Na nedavno održanoj konferenciji za novinare selektor Prosinečki potvrdio je da ne može računati ni na Seada Kolašinca.

"Dvadeset i trećeg maja počinjemo pripreme za ove utakmice koje možda dolaze i u nezgodno vrijeme, jer je kraj sezone i igrači su odigrali mnogo utakmica. Međutim, to je FIFA termin i iskoristićemo ga. Nažalost, sa nama neće na ovom okupljanju biti Sead Kolašinac koji je povrijeđen, ostali su zdravi i nadam se spremni za dvije utakmice koje su pred nama", kazao je Prosinečki.

Prijateljski meč između reprezentacije BiH i Crne gore bit će odigran 28. maja 2018. godine na stadionu Bilino polje u Zenici i to će biti prvi put da se dvije selekcije sastaju u seniorskoj konkurenciji.

Ulaznice za predstojeću utakmicu danas su puštene u prodaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije