Prosinečki organizirao večeru u Sarajevu i ponovo sve oduševio

Radiosarajevo.ba
Prosinečki organizirao večeru u Sarajevu i ponovo sve oduševio
Foto: Nedim Grabovica / Robert Prosinečki

Robert Prosinečki kao da je stvoren za Sarajevo i život u njemu. Veliki Žuti je stvarno legendaran, a svojim potezima će sigurno biti još i popularniji "među rajom". Jer došao je "u goste", pokazao poštovanje i ostvario veliki rezultat sa "Zmajevima".

Zdravstvene probleme je ostavio iza sebe, drugi dan po izlasku iz bolnice popio je kafu s glumcem Tarikom Filipovićem, a prije nego što je krenuo u Zagreb na oporavak organizirao je prijateljsko druženje, piše Slobodna Dalmacija. I to u kakvom sastavu, selektor Prosinečki na večeru je pozvao dvojicu učitelja i nekadašnjih selektora Ivicu Osima i Fuada Muzurovića, ali i o liječnika dr. Jusufa Šabanovića koji ga je dvaput operirao i brinuo se o njemu u bolnici.

Da ne bi ispalo nešto neobično nešto prije ovog druženja Prosinečki se družio i sa zaposlenicima nogometnog Saveza, te predsjednikom Elvedinom Begićem, zahvalio im se na saradnji i krenuo kući porodici u Zagreb, na odmor i oporavak.

Prosinečki je izvrsno okončao svoju prvu godinu mandata, trijumfalno je završio prvu fazu Lige nacija, a na proljeće ga čekaju kvalifikacijske utakmice za plasman na Europsko prvenstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije