Predstavljen Sarić, Prosinečki "tuširao" novinare: Bez tri igrača u Belfastu

A. S.
Predstavljen Sarić, Prosinečki "tuširao" novinare: Bez tri igrača u Belfastu
Radiosarajevo.ba / Elvir Sarić i Slavica Pecikoza

U prostorijama hotela "Austrija & Bosnia" na Ilidži danas je upriličena konferencija za medije na kojoj se novinarima obratio selektor Robert Prosinečki, koji je govorio o predstojećim izazovima za Zmajeve u Ligi nacija, gdje naši nogometaši 8. septembra igraju protiv Sjeverne Irske u Belfastu, a tri dana kasnije na Bilinom polju protiv Austrije

Prosinečki je na konferenciju stigao vidno raspoložen. Svjestan je da su pred njim i veliki izazovi s obzirom na to da će protiv Sjeverne Irske prvi put na klupi BiH biti kao selektor u borbi za bodove. 

Odmah na početku susreta s medijima, Prosinečki je tuširao novinare. Kazao je da Nastić, Bičakčić i Vranješ neće igrati ove dvije utakmice.

Danas okupljanje nogometnih Zmajeva: Prosinečki otkriva karte za Ligu nacija

"Čivić može sanirati povredu, još ćemo vidjeti za njega. I pored ova tri izostanka, neće biti naknadnih poziva za Sjevernu Irsku, jer se ne mogu riješiti administrativni problemi na vrijeme. Sigurno je da su ovo tri igrača o kojima smo razmišljali da igraju. Problem je jer nemamo puno odbrambenih. Ako budemo naknadno zvali nove, zvat ćemo odbrambene igrače za drugi duel, protiv Austrije, jer za prvi ne možemo“, kazao je Prosinečki.

Selektor Zmajeva je potom govorio o samom takmičenju u Ligi nacija, gdje u subotu naš tim otvara grupu.

“Ovo je šansa za odlazak na Europsko prvenstvo. Ovo takmičenje mnogo znači manjim reprezentacijama koje imaju sada veće šanse otići na Euro. Ovo je puno zanimljivije od prijateljskih utakmica. Igramo protiv dobrih selekcija koje su bile blizu Svjetskog prvenstva. Austrijanci imaju nekoliko dobrih igrača koji igraju u Bayernu, West Hamu… Dobri testovi za nas, iako imamo probleme s igračima, ali ovi preostali imaju kvalitet i očekujem odlične utakmice, kojima se veselim”.

Popularni Robi se nije dugo zadržao u susretu s novinarima. Naravno, novinare je zanimao i slučaj "Begović". Takvo pitanje nije mogao izbjeći.

"Razgovarali smo. Koliko znam on je stigao u Sarajevo, sutra ćemo imati sastanak. Razgovarat ćemo, vidjet ćemo šta će biti", tajnovit je bio bh. selektor.

Novinarima se, na kraju konferencije, predstavio i Elvis Sarić, bivši igrač Sarajeva koji trenutno igra u Suwonu.

"Zdrav sam, to je najbitnije. Imamo dvije utakmice, na nama je da se bolje pripremimo. Poznajem igrače koji igraju u dobrim ligama. Očekuju nas teške utakmice, možemo napraviti dobar rezultat. Nogomet je svuda isti, tako je i u Južnoj Koreji. Očekujem, kao i navijači, dvije teške utakmice i dobre rezultate nakon dobrih prijateljskih utakmica”, kazao je Sarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije