Prosinečki: Deficitarni smo u odbrani, ali odigrat ćemo dobru utakmicu

Anadolija
Prosinečki: Deficitarni smo u odbrani, ali odigrat ćemo dobru utakmicu
Foto:NSBiH / Robert Prosinečki i Ervin Zukanović
Sjeverna Irska ima kvalitetan tim koji se nije mijenjao puno posljednjih godina. Sigurno je da su motivisani i da žele napraviti dobar rezultat, rekao je danas Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pred sutrašnju utakmicu UEFA Lige nacija sa Sjevernom Irskom, u kojoj će ipak izostati Darka Todorovića zbog žutih kartona, Prosinečki je kazao: 

"Todorović neće igrati zbog žutih kartona. Iz UEFA su prvo javili da može, pa su onda ipak javili da ne može konkurisati za utakmicu sa Sjevernom Irskom. Imamo alternativu, ali smo deficitarni u odbrani zbog iznenadnih povreda nekih igrača. Ovi koji su tu spremni su da izađu sutra na teren i odigraju dobru utakmicu".

Ervin Zukanović, reprezentativac BiH naglasio je da ”očekuje nas teška utakmica”.

"Analizirali smo sutrašnjeg protivnika i radi se o agresivnoj ekipi. Moramo biti skoncentrisani cijelu utakmicu. Nezgodna su ekipa, ali mnogo toga će da zavisi od nas. Ako mi budemo pravi ostvarit ćemo povoljan rezultat“, smatra Zukanović.

Nakon press konferencije Zmajevi su počeli i posljednje trening pred meč prvog kola UEFA Lige nacija ”B” u grupi ”3” koji se igra sutra sa početkom u 15 sati po srednjeevropskom vremenu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije