Proglašen kraj još jedne europske lige: Titula priznata lideru u trenutku prekida

Anadolija
Proglašen kraj još jedne europske lige: Titula priznata lideru u trenutku prekida
Twitter / Club Brugge

Club Bruggeu je dodijeljena titula šampiona Belgije nakon što je Profesionalna fudbalska liga u toj zemlji proglasila kraj sezone, a trenutni plasman na tabeli Jupiler Pro lige proglašen konačnim.

Odluka lige bila je očekivana nakon što je belgijska premijerka Sophie Wilmes izjavila ranije ovog mjeseca da će sva sportska takmičenja u toj zemlji ostati suspendovana do 31. jula zbog pandemije novog koronavirusa.

Club Brugge je u trenutku prekida kolo prije početka play-offa za šampiona, nakon 29 odigranih kola, imao 15 bodova više od drugoplasiranog. Kao rezultat današnje odluke Club Brugge se također plasirao u Ligu šampiona naredne sezone, a ispao je posljednjeplasirani Waasland-Beveren.

Nakon sjednice Opšte skupštine Profesionalne fudbalske lige također je objavljeno da će pokušati organizovati odigravanje finala Kupa Belgije između Club Bruggea i Antwerpena tokom prvog vikenda u augustu, što je malo prije 3. augusta, roka koji je odredila Evropska fudbalska federacija (UEFA).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije