Prodaja alkohola na SP u Kataru: Stiglo je zvanično saopćenje iz FIFA-e

0
Hina, Radiosarajevo.ba
Prodaja alkohola na SP u Kataru: Stiglo je zvanično saopćenje iz FIFA-e
Foto: FIFA / Jedan od stadiona u Kataru

Katarske vlasti i FIFA poništili su odluku o prodaji piva navijačima na prostorima oko stadiona na kojima se igraju utakmice Svjetskog prvenstva, objavila je nogometno krovno tijelo u saopćenju u petak, dva dana prije početka prvenstva.

"Nakon razgovora između predstavnika vlasti zemlje domaćina i FIFA-e, odlučeno je da se uklone prodajna mjesta za pivo s prostora oko stadiona i da se prodaja alkoholnih pića koncentrira u navijačke zone i ovlaštene objekte", precizira se u ovom priopćenju, u kojem se ipak ne navode razlozi za takvu odluku.

Svjetsko prvenstvo počinje u nedjelju kada Katar igra protiv Ekvadora.

Suđenje za planiranje terorističkog napada u Zenici: Pročitane poruke s mobitela osumnjičenog

Suđenje za planiranje terorističkog napada u Zenici: Pročitane poruke s mobitela osumnjičenog

Svjetsko prvenstvo u fudbalu Katar 2022: Alkohol će se ipak služiti, poznato kako i gdje

Svjetsko prvenstvo u fudbalu Katar 2022: Alkohol će se ipak služiti, poznato kako i gdje

Budweiser, glavni sponzor FIFa-e, u vlasništvu je proizvođača piva AB InBev i imao je ekskluzivna prava za prodaju piva na Svjetskom prvenstvu.

"Ovo se ne osnosi na prodaju Bud Zeroa koji će ostati dostupan na svim katarskim stadionima Svjetskog kupa. Vlasti zemlje domaćina i FIFA će nastaviti osiguravati da stadioni i okolna područja svim navijačima pruže ugodno iskustvo puno poštovanja i poštovanja.

Organizatori turnira cijene razumijevanje i stalnu podršku AB InBeva našoj zajedničkoj predanosti pružanju usluga svima tijekom Fifa Svjetskog kupa u Kataru 2022", dodaje FIFA.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

Budweiser je u petak objavio poruku na Twitteru u kojoj stoji: "Pa, ovo je čudno", no objava je kasnije izbrisana.

Udruga nogometnih navijača (FSA) kritizirala je trenutak odluke o zabrani prodaje piva za većinu navijača: "Neki navijači vole pivo na utakmici, a neki ne, ali pravi problem je preokret u zadnji čas koji govori o širem problemu - potpunom nedostatku komunikacije i jasnoće od strane organizacijskog odbora prema navijačima", poručili su, te dodali: "Navijači će, razumljivo, sad biti zabrinuti oko toga hoće li Katar ispuniti druga obećanja koja se odnose na smještaj, prijevoz ili kulturna pitanja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije