Procurio snimak drame u Dortmundu: Otkriveno ko je maskirani uljez na krovu stadiona

0
Radiosarajevo.ba
Procurio snimak drame u Dortmundu: Otkriveno ko je maskirani uljez na krovu stadiona
Foto: Screenshot / X.com / Policija je uhapsila napadača nakon skoro sat vremena

Skoro sat vremena trebalo je policiji da uhapsi maskiranog muškarca koji se za vrijeme utakmice Njemačke i Danske popeo na konstrukciju krova stadiona u Dortmundu.

Prema navodima policije, 21-godišnjak iz Osnabrucka (inače grada nadomak Dortmunda) popeo se na krov za vrijeme utakmice u 22.27 sati i odbio sići. Kako se popeo i koji su uopće bili motivi njegovog čina još uvijek je nepoznato. Policiji je, također, nejasno i je li 21-godišnjak želio ugroziti posjetitelje stadiona.

Zbog policijske akcije koja se odvijala na vrtoglavim visinama i to uz pomoć helikoptera koji je osvjetljavao sumnjivca kako bi ga snage reda držale na oku početak drugog poluvremena je kasnio.

Magazinović podržava izmjene zakona o PDV-u za olakšanje pacijentima

Magazinović podržava izmjene zakona o PDV-u za olakšanje pacijentima

Jasno se moglo vidjeti kako je sudija Michael Oliver u razgovoru s dvojicom kapitena Ilkayom Gundoganom i Kasperom Schmeichelom pokazuje prema krovu. Tek po završetku utakmice, tačno 57 minuta nakon što je maskirani muškarac primijećen tamo gdje ne bi trebao biti, naoružani policajci su ga uhapsili.

"Policija je sada uhapsila muškarca. Ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti za druge ljude. Još uvijek ne možemo dati nikakve informacije o identitetu muškarca niti motivu", oglasila se njemačka policija još u nedjelju navečer.

/ Anketa

Ko će biti novi nogometni prvak Europe?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije