Pogledajte kako će izgledati novi hrvatski stadion

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako će izgledati novi hrvatski stadion
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Hrvatska dijaspora trebala bi pomoći u izgradnji nacionalnog stadiona.

O tome su se već pojavile neke medijske priče, a pojedini hrvatski mediji su dobili ekskluzivne fotografije novog nacionalnog stadiona, prenosi portal nogometne-vijesti.hr.

Priču je ispričao čovjek čija je to ideja, uostalom, kao i mnoge druge u hrvatskom nogometu. Radi se o Damiru Miškoviću, predsjedniku Rijeke.

“O tome da hrvatsku dijasporu uključimo u izgradnju stadiona, razgovaramo već duže vrijeme. Ideja je osvanula u Hrvatskom nogometnom savezu, jedan manji krug ljudi u Izvršnom odboru razgovarao je o tome. Čak je napravljen i video tog stadiona koji je spreman za prezentaciju našim iseljenicima. Taj spot je napravljen još u februaru.”, kazao je u uvodu Mišković.

Pogledajte kako će izgledati novi hrvatski stadion - undefined

Foto: Twitter: Pogledajte kako će izgledati novi hrvatski stadion

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza predvođena Davorom Šukerom, Zlatkom Dalićem, Marijanom Kustićem i Damirom Miškovićem, uz podršku države i klubova naših iseljenika već je trebala otputovati u SAD, nakon toga u Južnu Ameriku, Australiju.

Gdje će biti nacionalni stadion?

“Po meni, stadion treba biti u Zagrebu! Gdje će on biti lociran u Zagrebu, u Maksimiru ili negdje drugo, o tome ne odlučujem ja niti Hrvatski nogometni savez. Meni je normalno da jedan takav stadion bude u Zagrebu, iako sam iz Rijeke. Recimo, imam sve papire za Kantridu, mogao bih forsirati da se tamo napravi, ali to ne želim. Taj stadion koristila bi reprezentacija i bilo ko drugi ko ga plati! Može to biti Dinamo, Lokomotiva, Rijeka, ili svi oni koji bi, recimo, na njemu željeli održavati koncerte. Ali krucijalna ideja jest da Hrvatska dobije stadion! Također, taj stadion bi primao između 30 i 35 hiljada gledatelja, maksimum", dodao je Mišković.

Planirana izgradnja novog hrvatskog nacionalnog stadiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije