Priča o labudu iz Sarajeva: Kako je Inter predstavio Edina Džeku

3
Radiosarajevo.ba
Priča o labudu iz Sarajeva: Kako je Inter predstavio Edina Džeku
Foto: Twitter / Edin Džeko

Inter je sinioć konačno ozvaničio dolazak bh. napadača Edina Džeke. A kapiten naše reprezentacije je u svom prvom meču za ovaj klub postigao pogodak i tako sjajno započeo novu priču.

Inter je na svojoj oficijelnoj stranici objavio i priču o Edinu, njegovom fudbalskom putu, Sarajevu, Željezničaru i životu.

"Zvali su ga "kloc"(što su Italijani preveli kao ulična svjetiljka), ovo je bilo kada je igrao za Željezničar. Bio je još dječak koji je sa svojim ocem mijenjao dva autobusa i tramvaj da bi trenirao svaki dan. Bio je visok i igrao na centru. Ali više od ulične svjetiljke, on je bio labud, Sarajevski labud.

Edin je samo htio da igra fudbal, ali granate i sirene ukrale su od njega i njegovih prijatelja radost djetinjstva. Njihovo je bilo razoreno ratom, ovo je nešto što napadač iz Bosne, rođen u Sarajevu 17. marta 1986. godine nikada nije zaboravio", napisali su.

Napisali su da je on postigao najviše golova za reprezentaciju BiH, 59 pogodaka i 114 asistencija, što je pomoglo BiH da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

"Sada će Edin da svu svoju strast i sposobnost uloži u Inter kao prvi Bosanac koji je igrao za ovaj klub. Želimo mu sve najbolje i neka mu je sretna nova avantura u bojama Nerazzurrija", zaključili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije