Priča kao iz filma: Kako je Duško Tošić u Bešiktaš doveo Miralema Pjanića

0
Radiosarajevo.ba
Priča kao iz filma: Kako je Duško Tošić u Bešiktaš doveo Miralema Pjanića
Foto: EPA-EFE / Miralem Pjanić i Duško Tošić

Nekadašnji srbijanski reprezentativac Duško Tošić dao je veliki intervju za Kurir u kojem se, između ostalog, dotakao transfera Miralema Pjanića u Bešiktaš.

Podsjetimo, Pjanić je ljetos dres Barcelone zamijenio dresom turskog kluba, a to je bio prvi menadžerski posao Tošića.

Sve se odigralo vrlo brzo jer nije bilo puno vremena do kraja prelaznog roka. Transfer je na kraju realiziran svega četiri minuta prije isteka vremena za registraciju igrača u Ligi prvaka.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

"Svaki početak je težak, tako i u menadžerskom poslu. Ušao sam u odelo, a da nisam zvanično završio karijeru. Evo, kako se to desilo. Imao sam nekoliko ponuda ovog leta, ali ja sam čekao Bešiktaš. Hteo sam da karijeru završim u samo dva kluba, ili u Crvenoj zvezdi, ili u Bešiktašu. U Turskoj je smanjen broj stranaca i ja sam čekao da se poveća kvota. Sedim ja tako u Istanbulu sa trenerom Bešiktaša Sergenom Jalčinom, čekam da se otvori to jedno mesto stranca. A, on mi kuka, treba mu vezni igrač. Setim se odmah Pjanića, kontaktiram njegovog agenta Nermina Džengisa i bukvalno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Sergen Jalčin nije mogao da veruje da je dobio igrača Barselone. Bio je u čudu", rekao je Tadić.

Vrijeme bilo problem kada je transfer u pitanju...

"Bio je 2. septembar, morao je do ponoći da dođe i potpiše kako bi bio licenciran za Ligu šampiona. Nije bilo vremena za avionske linije. Tada sam poslao privatni avion iz Beograda za Sarajevo, kojim je Pjanić stigao u Istanbul. Bukvalno smo posle lekarskih pregleda, posao završili četiri minuta pre ponoći. Bilo je neverovatno! Eto, poserećilo mi se, da prvi transfer bude veliko ime", kazao je Tadić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije