Preostala nogometna takmičenja u Hrvatskoj bit će odigrana bez gledalaca

Anadolija
Preostala nogometna takmičenja u Hrvatskoj bit će odigrana bez gledalaca
Foto: EPA / Nogomet bez gledalaca

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) donio je danas odluku o izmjeni propozicija u četiri nedovršena takmičenja HNS-a, prema kojima će se preostale utakmice odigrati bez prisustva gledalaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Odluka Izvršnog odbora HNS-a donesena je, kako se navodi u saopćenju, zbog ponovnog i značajnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj usljed epidemije novog koronavirusa.

"Kako je HNS-u zaštita zdravlja igrača i drugih aktera na terenu te gledalaca na prvom mjestu, Izvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, 1. Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledalaca. Time se želi minimizirati rizik mogućeg širenja virusa na nogometnim utakmicama, a da se pritom navedena takmičenja uspješno privedu svome kraju", navodi se.

Propozicije također propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH i u skladu s obaveznim uputama Radne grupe HNS-a za pripremu nastavka takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije