Preminuo Davud Zahirović

1
Radiosarajevo.ba
Preminuo Davud Zahirović
Foto: Sport1.ba / Davud Zahirović

Davud Zahirović, nekadašnji predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda, preminuo je jutros u 59. godini života.

Zahirović, inače ljekar stomatolog, je 2011. godine postao predsjednik FK Sloboda, a nakon odlaska s tog mjesta bio je i član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo.

Bio je kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za gradonačelnika Gračanice na prošlogodišnjim izborima, te vlasnik fabrike lijekova. U rodnom gradu završio je srednju školu a fakultet Stomatologije 1985. godine u Sarajevu. Nakon završenog fakulteta, specijalizirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio i postdiplomski studij.

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Kako piše Sodalive, u periodu 1985.-1989. godina radio je u Domu zdravlja Gračanica, a 1990. godine otvorio privatnu stomatološku ordinaciju. Nakon ordinacije, otvorio je i veleprodaju lijekova i niz apoteka, a 2008. godine i fabriku lijekova.

Bio je član Medžlisa Islamske zajednice Gračanica, te član Sabora Islamske zajednice. U povodu njegove smrti, reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović je njegovoj porodici uputio telegram saučešća.

"Iznenadila nas je vijest da je Vaš i naš Davud Zahirović preselio na bolji svijet. Davud je bio član Sabora Islamske zajednice, ugledni privrednik i vrijedni džematlija. Njegov odlazak je veliki gubitak, ne samo za porodicu, već i za naš narod, jer su njegove aktivnosti bile usmjerene prema dobru. Neka ga Uzvišeni Allah nagradi za to svojom nagradom! Vama, njegovoj porodici izražavam svoju duboku sućut i molim Boga da vam podari strpljenje. Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun!", kaže se u telegramu reisul-uleme.

Datum i mjesto dženaze bit će naknadno objavljeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije