Sarajevo ostalo bez pobjede: Enes Alić eurogolom srušio šampiona BiH

Radiosarajevo.ba
Sarajevo ostalo bez pobjede: Enes Alić eurogolom srušio šampiona BiH
Screenshot / FK Sarajevo - FK Mladost

Prvak Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Sarajevo, nije uspio nadigrati u Doboju kod Kaknja ekipu Mladosti i osvojili su samo bod - 2:2.

Sva četiri gola su postignuta u drugom poluvremenu, a puleni trenera Vinka Marinovića ispustili su dva vodstva da dođu do tri boda i nastave pratiti lidera na tabeli Željezničar.

Bordo tim je prvi gol postigao u 58. minuti kada je penal uspješno realizirao Benjamin Tatar. Golman Bukvić je otišao u svoju desnu stranu, a lopta u mrežu u - lijevu.

Tri minute kasnije Mladost je izjednačila. Strijelac je bio Handžić, koji je sjajno reagirao nakon slobodnog udarca i zatrrsao mrežu ne moćnog Kovačevića.

U 67. minuti na semaforu je pisalo 2:1 za Sarajevo. U jednoj dugoj akciji najbolje je reagirao Haris Handžić i pored zbunjenih domaćih igrača loptu poslao u mrežu.

U 80. minuti domaći su došli do izjednačenja. Eurogol postigao je Enes Alić, koji je majstorski izveo slobodan udarac i postigao sjajan gol.

Sarajevo je dominiralo gotovo tokom cijelih 45 minuta prvog dijela, ali nije uspio naći put do mreže Semira Bukvića uprkos velikom broju stvorenih prilika.

Najviše ih je propustio Haris Handžić, koji je promašio zicere u 17. i 29. minuti susreta.

Prijetili su Bukviću i Benjamin Tatar i Amar Rahmanović, ali također bezuspješno, a u 27. minuti Mladost je u jednom od rijetkih napada ozbiljno zaprijetila golu Kovačevića.

Lopta je u toj situaciji evidentno u ruku pogodila Besima Šerbečića, ali sudija Miloš Gigović ipak nije odlučio pokazati na penal. Fudbaleri Mladosti su žestoko protestovali jer smatraju da su oštećeni.

Sjajnu je priliku u 41. minuti propustio i Hrvoje Miličević, koji je sa svega nekoliko metara prebacio gol Mladosti.

Sarajevo tako nije uspjelo u drugom dijelu doći do tri nova boda i pridružiti se na vrhu tabele Željezničaru i Borcu, koji imaju šest bodova.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije