Premijer liga BiH: Zrinjski potvrdio titulu, Sloboda sve bliže ispadanju

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Zrinjski potvrdio titulu, Sloboda sve bliže ispadanju
Foto: Facebook / Tuzla City - Sloga Doboj

U okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas su na rasporedu bile tri utakmice. Snage su odmjerili Zrinjski - Sloboda (15 sati), Tuzla City - Sloga Doboj (17 sati) te Široki Brijeg - Posušje (18 sati).

Iako početak utakmice nije ni slutio na krajnji ishod, Zrinjski je još jednom potvrdio titulu prvaka BiH ubjedljivom pobjedom nad Slobodom 4:1. Tuzlaci su poveli u osmoj minuti utakmice, ali do izjednačenja došlo je nakon pet minuta.

Nakon toga, uslijedila su još tri gola Zrinjskog, te je klub iz Mostara osigurao pobjedu. S druge strane, Slobodi su svaka utakmica i osvojeni bod do kraja prvenstva veoma bitni kako bi sačuvali premijerligaški status.

Tragedija u BiH: U teškoj nesreći poginuo muškarac

Tragedija u BiH: U teškoj nesreći poginuo muškarac

Drugi meč na rasporedu bio je Tuzla City - Sloga Doboj. Sloga je ostvarila veliku pobjedu nad ekipom Tuzla Ctyja, odigranom na Tušnju, nakon preokreta u 85. minuti čime su se proslavili rezultatom 2:1.

Iako je domaćin poveo u 12. minuti, Sloga je uspjela izjednačiti deset minuta kasnije. Krstovski je prvu konkretniju priliku gostiju pretvorio u pogodak, iskoristvši lošu reakciju odbrane Tuzla Cityja.

Međutim, do velikog preokreta došlo je u 85. minuti kada je Krstovski uposlio rezervistu Kulenovića, koji pogađa za 1:2.

Tuzlanski derbi: Sloboda slavila minimalcem protiv Cityja

Tuzlanski derbi: Sloboda slavila minimalcem protiv Cityja

Za kraj današnjih mečeva u okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Široki Brijeg - Posušje igrali su neriješeno rezultatom 1:1.

Već u 21. minuti, gosti su došli do vodstva nad domaćinom. Međutim ovo nije ostalo tako dugo vremena. Četiri minute prije kraja prvog poluvremena Široki je došao do izjednačenja. Strijelac gola bio je Mašić koji je reagovao na centaršut i glavom je pogodio za 1:1.

Široki je s današnjim bodom prestigao Velež i sada se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli, dok je Posušje preskočilo Igman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije