Premijer liga BiH: Husref Musemić s Igmanom zaustavio Željezničar na putu za Europu?

2
N. Ž.
Premijer liga BiH: Husref Musemić s Igmanom zaustavio Željezničar na putu za Europu?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Željezničar-Igman

U duelu 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine meč su na stadionu Grbavica odigrali FK Željezničar i FK Igman, a rezultat je glasio 1:1. 

FK Željezničar je u velikoj borbi za Europu. Pored njih, tu su FK Sarajevo, FK Velež i FK Široki Brijeg, te FK Borac Banja Luka koji se već poprilično odvojio od ostatka. 

S druge strane, FK Igman Konjic pokušava da spasi svoj premijerligaški status i do kraja sezone čeka ih mnogo borbe da ne budu jedan od dva putnika u niži rang. 

Helikopter s iranskim predsjednikom grubo prizemljio: Na mjesto incidenta upućene sve hitne službe

Helikopter s iranskim predsjednikom grubo prizemljio: Na mjesto incidenta upućene sve hitne službe

Susret je mnogo bolje počeo za Igman. Oni su već u 25. minuti postigli pogodak, a strijelac je bio Mirsad Ramić. Asistenciju je upisao Damir Hrelja

S tim rezultatom se otišlo i na odmor, a navijači Željezničara sigurno nisu mogli biti zadovoljni

Željezničar-Igman
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Željezničar-Igman

Već na startu drugog dijela, Željo dolazi do izjednačenja. Strijelac je Joseph Amoah, a do gola je došlo nakon velike greške golmana Igmana Aldina Ćemana. Gol je postignut u 52. minuti. 

Nažalost po navijače Željezničara, to je bio i konačan rezultat. Željo je sada na šestom mjestu, a Europa je udaljena čak pet bodova. S druge strane, Igman je u sigurnoj zoni, ali imaju samo bod više od 11. Slobode. 

U drugim rezultatima 29. kola naše lige, FK Sarajevo je na Koševu porazilo FK Široki Brijeg (2:0), FK Zrinjski je osigurao titulu pobjedom nad Posušjem (2:0), FK Sloboda je u gradskom derbiju pobjedila FK Tuzla City (1:0), FK Velež je ostvario veliku pobjedu nad FK Borac Banja Luka (2:0), dok su FK Sloga i FK Leotar remizirali (1:1). 

FK Željezničar i FK Igman igraju kući u 30. kolu. FK Igman dočekuje fenjeraša FK Leotar, dok FK Željezničar igra jako bitnu utakmicu protiv FK Velež. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije