Premijer Liga BiH: HŠK Zrinjski postigao 7 golova protiv FK Igmana i ušao u historiju

0
Radiosarajevo.ba
Premijer Liga BiH: HŠK Zrinjski postigao 7 golova protiv FK Igmana i ušao u historiju
Foto: HŠK Zrinjski / Zrinjski - Radnik

Posljednja utakmica desetog kola WWin lige Bosne i Hercegovine igrala se pod Bijelim Brijegom. Pobjedu rezultatom 7:1 nakon preokreta i sa igračem više ostvarili su fudbaleri Zrinjskog.

Plemići su u ovu utakmicu ušli kao veliki favoriti. U posljednje četiri utakmice ostvarili su isto toliko pobjeda bez primljenog pogotka, te zasigurno u ovaj duel ulaze u fantastičnom raspoloženju. S druge strane, Igman je u posljednjem zaostalom kolu izgubio od Borca rezultatom 0:4.

Uloga favorita nije mnogo značila domaćinu koga je već u 10. minuti šokirao iskusni Mirsad Ramić koji se odlično snašao pred golom Zrinjskog i matirao Marka Marića.Bio je to drugi ovosezonski gol za napadača ekipe iz Konjica. Asistenciju je upisao kapiten Igmana, Anel Hebibović. Veoma brzo domaćin uzvraća, Topić je šutirao sa distance, ali je Ćeman uspio odbraniti njegov pokušaj.

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

U 23. minuti glavni sudija susreta podijelio je dva žuta kartona gostima, u svesci su se našli igrač Bekić i trener ekipe iz Konjica Husref Musemić. Ovaj dvojac će zbog javnih opomena u Mostaru propustiti naredno kolo. Svega par minuta poslije Almir Bekić dobija drugi žuti karton i sudija Pejić ga je poslao u svlačionicu što je izazvalo bijes gostujućih igrača, ali i trenera Musemića kome je Mario Pejić također pokazao put u svlačionicu.

Prednost igrača više, Plemići su iskoristili veoma brzo, već u 32. minuti Fran Topić postiže gol za izjednačenje, asistenciju je upisao Jurilj. Mogli su gosti veoma brzo do novog vodstva, ali je udarac Mirsada Ramića pogodio prečku Marićevog gola. Uzvratili su i domaći igrači, Jurilj se našao oči u oči sa Ćemanom koji je uz pomoć Posinkovića uspio spasiti gol ekipe iz Konjica. Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata pa se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

Prvi su u nastavku zaprijetili gosti nakon kornera, ali je Ćeman bio na visini zadatka. Rezervista Kiš je također prijetio, ali je njegov udarac otišao pored Igmanovog gola. Strijelac izjednačujućeg gola je već u narednom napadu ponovo pogodio mrežu Ćemanovog gola, ali ovog puta sa vanjske strane pa je semafor idalje pokazivao rezultat 1:1. Nakon revije promašaja i neiskorištenih prilika, gol za vodstvo i potpuni preokret postiže Marjan Ćavar u 51. minuti susreta. Asistenciju je upisao Ćorluka. Svega dvije minute kasnije, rezervista Tomislav Kiš postiže novi gol za popularne Plemiće, asistent trećeg gola Zrinjskog bio je Mulahusejnović.

Mogao je domaćin i do četvrtog pogotka do 60. minuta, ali je Topić iz izgledne pozicije šutirao visoko preko gola. Nakon dobre akcije Zrinjskog, Mulahusejnović se našao u dobroj prilici, ali je Ćeman odlično regovao i spasio svoj gol. U 70. minuti odbrana oslabljenog Igmana je ponovo kapitulirala, Tičinović je šutirao, Ćeman odbranio, a odbijenu loptu u mrežu je pospremio Nardin Mulahusejnović kome je to sedmi ovosezonski gol. Nova akcija rezervista Ćužea i Kiša rezultirala je petim golom za Zrinjski koji je potvrđen i nakon VAR provjere potencijalne nedozvoljene pozicije. Novi, šesti gol za domaćina postigao je još jedan rezrevista, Matija Malekinušić se najbolje snašao nakon odbrane Ćemana i pogodio za 6:1. U samom finišu susreta Ćeman je još jednom uspio odbraniti udarac domaćih, ali na odbijenu loptu je natrčao Tomislav Kiš koji je postigao svoj drugi gol na utakmici i koji je postavio konačnih 7:1.

Sa nova tri boda Zrinjski se učvrstio na prvom mjestu tabele WWin lige BiH i sada ima tri boda više od Borca, a Igman je nakon petog ovosezonskog poraza na sedmom mjestu sa 13 osvojenih bodova. U narednom kolu Zrinjski će gostovati Slogi u Doboju, a Igman će na svome terenu dočekati Posušje.

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije