Premijer liga BiH: Derbi kola na Koševu, FK Sarajevo domaćin rastresenom FK Velež

1
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Derbi kola na Koševu, FK Sarajevo domaćin rastresenom FK Velež
Foto: FK Sarajevo / FK Sarajevo

U petom kolu bosanskohercegovačke Premijer lige odigrat će se šest utakmica, te kao i prethodnom, nije bilo odgoda utakmica. 

Meč koji otvara kolo igra se u Banjoj Luci gdje će FK Borac ugostiti FK Sloga Doboj. Susret na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igra se od 20 sati, a veliki favorit je svakako domaćin. 

U subotu, 26. augusta, igraju se dva meča. FK Željezničar će ugostiti FK Tuzla City od 20:45 sati i sigurno će gledati da isprave loš utisak nakon poraza na gostovanju u Posušju u prethodnom kolu. U drugom meču dana, igrat će FK Igman Konjic i HŠK Posušje od 17 sati.

Drama u Francuskoj: Policija ubila muškarca dok je pokušavao da zapali sinagogu

Drama u Francuskoj: Policija ubila muškarca dok je pokušavao da zapali sinagogu

U nedjelju, 27. augusta, također se igraju dvije utakmice. Na teren će prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski, koji će ugostiti Zvijezdu 09 u 19:45 sati. Mostarci će sigurno opet jurišati na pobjedu i odličan start nove sezone. U mini-hercegovačkom derbiju, NK Široki Brijeg će ugostiti NK GOŠK Gabela, gdje su domaćini sigurno veliki favoriti. Meč počinje u 19:30 sati. 

Za kraj kola, u ponedjeljak, 28. augusta, rezervisan je derbi. Na stadion Koševo dolazi FK Velež, a domaće FK Sarajevo će sigurno gledati da iskoristi rasulo u ekipi Rođenih kako bi došli do svoje treće pobjede zaredom. Susret će početi u 21 sat. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije