Prekinuta utakmica jer su igračice imale ofarbanu kosu

0
Radiosarajevo.ba
Prekinuta utakmica jer su igračice imale ofarbanu kosu
Foto: Fuzhou University / Ženski fudbalski tim

Sveučilišna nogometna utakmica u Kini prekinuta je zbog strogih pravila organizatora o izgledu, a problem je bila obojena kosa igrača, objavio je kineski Global Times.

Ženske momčadi Sveučilišta Fuzhou i Sveučilišta Jimei trebale su u subotu igrati na jugoistoku provincije Fujian, ali nekoliko je igračica s obje strane prekršilo pravila o zabrani farbanja kose.

Trenersko osoblje pokušalo je riješiti problem nabavljajući crnu boju za kosu iz obližnjih salona.

No, jednoj igračici sa Sveučilišta Fuzhou naređeno je da napusti igru nakon što je suparnički tim izvijestio da joj kosa još uvijek "nije dovoljno crna", prenosi CNN.

Sudija je tada odlučio da će Sveučilište Fuzhou izgubiti utakmicu jer nisu mogli postaviti minimalno sedam potrebnih igrača.

"Jedno od pravila regulira da boja za kosu nije dopuštena među igračima. U praksi je prihvatljivo jednostavno ili djelomično bojanje, ali 'čudne' boje nisu dopuštene", rekao je član osoblja s PE odjela Sveučilišta Fuzhou za Dazhong News.

Nogometni savez Campus objavio je da pravila organizatora lige navode da će sportaši biti diskvalificirani ako "boje kosu, imaju dugu kosu (za dječake), nose neobične frizure ili nose bilo kakav pribor".

Odluka suca podijelila je mišljenje na kineskim društvenim mrežama.

"Ovaj incident otežava pobuđivanje mojih nada za kineski nogomet", rekao je jedan korisnik Weiba.

"Bojenje kose samo je način na koji neko izražava svoju osobnost i slijedi (ljepšu) sliku. To nije u suprotnosti s društvenim moralom ili javnim poretkom", dodao je.

Drugi se korisnik nije složio.

"Ti igrači često postaju idoli među studentima i svojim ponašanjem mogu uticati na više ljudi", naveo je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije