Prekinut susret Copa Libertadores: Pendreci, nasilje, hapšenja u Brazilu

Radiosarajevo.ba
Prekinut susret Copa Libertadores: Pendreci, nasilje, hapšenja u Brazilu
Foto: Printscreen / Nasilje na stadionu Sao Paulu

Revanš susret Copa Liberatdores između brazilskog Santosa i argentinskog Indepentientea prekinut je u 83. minuti, nakon što su dfomaći navijači nezadovoljni rezultatom (0:0, prvi meč 3:0 za Argentince) počeli bacati dimne bombe te topovske udare i na taj način ugrozili sudionike velikog derbija.

Nakon što je jedan od topovskih udara pao nedaleko od klupe gostiju, sudija susreta je donio odluku da se meč prekine. Sve to je dovelo do velikog nasilja na tribinama, gdje su pristalice Santosa na sve načine pokušavali da uđu u teren.

Policija je uspjela uspjela intervenirati, a veliki dio posla obavila je i vojna policija, koja je hapsila najratobornije navijače. Na desetine uhapšenih je odmah na stadionu, a iznad je kružio i policijski helikopter koji je snimao, tako da se danas mogu očekivati nova hapšenja. 

U jednoj sceni i trener domaćih Cuca bio je blizu hapšenja, jer je iz ruku vojne policije pokušavao da istrgne jednog simpatizera Santosa, kojeg su odvodili u maricu. 

Očekuje se žestoka kazna Santosa, a pogledajte kako je sve izgledalo na stadionu u Brazilu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije