Nasljednik Luisa Enriquea: Na klupu Barcelone bi mogao stići Ernesto Valverde

Radiosarajevo.ba
Nasljednik Luisa Enriquea: Na klupu Barcelone bi mogao stići Ernesto Valverde
Foto: EPA / Ernesto Valverde
Nakon što je napustio mjesto trenera Athletica iz Bilbaa, Ernesto Valverde mogao bi postati novi trener velikog katalonskog giganta Barcelone.

Španski mediji su objavili ovih dana da će već od ponedjeljka Valverde biti novi trener Barcelone, na čijoj klupi će naslijediti Luisa Enriquea, koji je još u martu najavio da zbog velikih pritisaka neće nastaviti trenerski posao u Barceloni.

Iako postoje još neki kandidati, 53-godišnji stručnjak je prvi kandidat za poziciju glavnog trenera Barce.

Podsjećamo, Barcelona ove sezone nije osvojila naslov prvaka u španskom prvenstvu, a takmičenje je završila na drugom mjestu, iza Real Madrida. Katalonce u subotu još očekuje nastup u finalu španskog kupa protiv Alavesa.

Valverde, koji je igrao za Barcelonu između 1988. i 1990., svoju odluku o kraju posla u Athleticu objavit će danas na novinskoj konferenciji zajedno s predsjednikom kluba Josuom Urrutiom.

Valverde je bio na čelu baskijskog kluba četiri sezone i za to vrijeme je osvojio jednu titulu - španski superkup nakon pobjede nad Barcelonom 2015. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije