Poznato gdje će FK Sarajevo dobiti pehar ako tim s Koševa potvrdi naslov

A. S.
Poznato gdje će FK Sarajevo dobiti pehar ako tim s Koševa potvrdi naslov
Arhiv / Nogometaši Zrinjskog su u Mostaru prošle godine dobili pehar

Ukoliko igrači Fudbalskog kluba Sarajevo u subotu u Banovićima protiv Tuzla Cityja potvrde prvo mjesto i osvajanje nove titule prvaka Bosne i Hercegovine, predaja pehara im neće biti u ovom gradu već u narednom kolu na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu, nakon utakmice protiv Zvijezde 09, 18. maja, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. 

Izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav otkrio je u razgovoru za naš portal da prelazni pehar iz Nogometnog saveza BiH ovog vikenda neće ići u Banoviće, gdje bi teoretski, u slučaju da Sarajevo pobijedi, Bosna i Hercegovina dobila novog prvaka države u nogometu. 

Elmir Pilav: Izvršni direktor Sektora za sport  u NSBiH - undefined

Foto:NSBiH: Elmir Pilav: Izvršni direktor Sektora za sport  u NSBiH

"Za razliku od nekih drugih država Europe i regiona, u Bosni i Hercegovini je praksa da se dodjela pehara prvaku obavlja na stadionu na kojem ekipa igra. Tako je bilo posljednjih sezona u slučaju Zrinjskog, pa ćemo nastaviti tradiciju i sa FK Sarajevo. Naravno, ako tim s Koševa zadrži prednost od šest bodova koje ima u odnosu na Mostarce", naglasio je Pilav za Radiosarajevo.ba

FK Sarajevo je u sezoni 2014-/15. bio prvak BiH - undefined

Arhiv: FK Sarajevo je u sezoni 2014-/15. bio prvak BiH

On je dodao da teoretski postoji mogućnost da se do zadnjeg kola ne zna prvak BiH.

"U tom slučaju napravit ćemo presedan, pehar će biti na relaciji Gabela - Ugljevik. Tada Sarajevo igra na gostovanju kod GOŠK-a, a Zrinjski se sastaje sa Zvijezdom 09“,dodao je Pilav.

Izvršni direktor Sektora za sport je dodao da će i ove, kao i svake prethodne sezone, iz Nogometnog saveza BiH pehar prvaku države dodijeliti delegacija iz naše „kuće nogometa“.

Nogometaši Zrinjskog su u Mostaru prošle godine dobili pehar - undefined

Arhiv: Nogometaši Zrinjskog su u Mostaru prošle godine dobili pehar

Nogometaši Zrinjskog prvo mjesto, s obzirom na lošiji međusobni skor sa FK Sarajevo i šest bodova zaostatka, prvo mjesto mogu preuzeti tek u posljednjem kolu. Naravno, ako naredna dva duela Sarajevo ne osvoji niti jedan bod. 

Prošle godine, medalje su pobjedničkoj ekipi Zrinjskog uručili predsjednik i potpredsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić i Milorad Sofrenić.

„Za sada još nije poznato ko će dodijeliti pehar i medalje prvaku BiH, ali će svakako na stadionu biti delegacija iz NSBiH“, podvukao je Pilav.

Parovi 31. kola

Domaćin   Rezultat   Gost
11.05.2019. 17:00
FK TUZLA CITY --:-- FK SARAJEVO
FK ZVIJEZDA-09 --:-- NK GOŠK
FK RADNIK --:-- FK ŽELJEZNIČAR
FK SLOBODA TUZLA --:-- FK KRUPA NA VRBASU
FK MLADOST DOBOJ KAKANJ --:-- NK ŠIROKI BRIJEG
NK ČELIK --:-- HŠK ZRINJSKI

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije