Poznato gdje će Edin Višća igrati naredne sezone

AA, Radiosarajevo.ba
Poznato gdje će Edin Višća igrati naredne sezone
Arhiv / Edin Višća proglašen za najboljeg stranog igrača Turske

Turski fudbalski stručnjak Okan Buruk (45) i zvanično je postao novi šef stručnog štaba istanbulskog kluba Basaksehira.

Predsjednik turskog viceprvaka Basaksehira Goksel Gumusdag danas je potpisao dvogodišnji ugovor s Burukom.

Buruk je kao novi trener predstavljen na Basaksehirovom stadionu "Fatih Terim".

Novi trener Basaksehira, u kojem nastupaju i bosanskohercegovački reprezentativci Edin Višća i Riad Bajić, je mladi stručnjak koji je igračku karijeru i okončao 2010. godine upravo u tom klubu.

Temperamentni Buruk je u igračkoj karijeri nastupao u ekipama Galatasaraya, Intera i Besiktasa. U šestogodišnjoj trenerskoj karijeri s klupe je vodio šest turskih timova, a Basaksehir će mu biti najveći izazov do sada. Trenerski debi imao je u Elazigsporu u kojem je tada nastupao bh reprezentativac Ognjen Vranješ.

Predsjednik kluba Gumusdag kazao je kako vjeruje novom treneru Buruku koji mu je dugogodišnji bliski prijatelj.

"Uvjeren sam da će biti uspješan i da će ovoj porodici donijeti titulu koju čekamo pet godina", kazao je Gumusdag.

Komentirajući medijske natpise o mogućim transferima na ljeto, Gumusdag je kazao da 90 posto tih spekulacija nisu tačne te je dodao da ih ne želi komentirati.

"Naš prvi cilj će biti plasman u grupnu fazu Lige prvaka, a potom je cilj osvajanje titule u Super ligi. Trenutno nemamo namjeru zadržati fudbalere Adebayora, Bajića i Serdara Tascija kojima su istekli ugovori", kazao je Gumusdag.

Novi trener Basaksehira Buruk je kazao kako klub ima velike ciljeve i kako je sretan i zahvalan što je njemu data prilika da ih pokuša i ostvariti.

"Sačuvat ćemo tim koji trenutno imamo i uz nova pojačanja ćemo pokušati doći do cilja. Imamo dobar tim", kazao je Buruk.

Buruk je naglasio da klub nema namjeru posustajati u borbi za titule, niti bilo kakve redukcije kapaciteta.

"Imamo ciljeve koje smo imali i prethodnih sezona, a to su Liga prvaka i titula u prvenstvu Turske".

Predsjednik Basaksehira Göksel Gümüşdağ na današnjoj konferenciji za medije demantovao je da će važni fudbaleri napustiti klub iz Istanbula, te je otkrio da će pomenuti fudbaleri i sljedeće sezone nositi dres Basaksehira.

"Postoje ponude za naše fudbalere poput Mahmuta Tekdemira, Irfana Cana Kahvecija i Edina Višću, no sada sa sigurnošću možemo reći da će i sljedeće sezone ostati u klubu", rekao je Gümüşdağ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije