Napravljena fuzija dva sarajevska fudbalska kluba

Radiosarajevo.ba
Napravljena fuzija dva sarajevska fudbalska kluba
Foto: FK Igman Ilidža / Fuzija dva sarajevska kluba

Jučer je u prostorijama FK Igman, na lokalitetu Sportskog centra Igman Ilidža, predstavljen projekat spajanja dva sarajevska kluba.

FK Igman Ilidža i FK Bosna Union od slijedeće sezone će nastaviti da djeluju kao jedan sportski kolektiv, pod nazivom FK Igman Ilidža.

"Ovaj projekat u sportskom kompleksu "Igman Ilidža" će doprinijeti razvoju nogometa u godinama koje dolaze, i prema onome što smo mogli vidjeti u prezentacijama, biti jedan od vodećih sportskih centara u regionu", saopćeno je nakon sastanka.

"Sa već završenom sportskom infrastrukturom koju čine veliki teren sa prirodnom travom, veliki teren sa umjetnom travom, teren 60x40met sa umjetnom travom kao i balon halom za neometan rad u zimskom periodu jedino preostaje predan rad koji zasigurno neće izostati uz stručni kadar na čelu sa g-dinom Emirom Alihodžićem, podršku članova Skupštine kao i Općine Ilidža", poručeno je.

Naglašeno je da je primarna zadaća Uprave FK Igman Ilidža obezbjeđenje infrastrukturnih uslova za rad Kluba i ona se odvija uz svesrdnu pomoć Općine Ilidža.

"Dolaskom g-dina Admira Bešlije na poziciju direktora Kluba, ove aktivnosti su intenzivirane, tako da kolektiv odnedavno raspolaže sa izvanrednim uslovima za rad i razvoj omladinskog pogona. Pripajanje FK Bosna Union će svakako donijeti kvalitet više i iskorak u postizanju krajnjeg cilja, a to je vraćanje FK Igman Ilidža na poziciju koju svojom tradicijom zaslužuje“, izjavio je g-din Jakub Viteškić, Predsjednik Skupštine FK Igman Ilidža", rečeno je nakon sastanka.

Iz kluba poručuju da se svi zainteresovani roditelji i dječaci mogu informisati
o detaljima vezanim za upis putem oficijelnih društvenih mreža kluba Facebook (Fudbalski klub Igman Ilidža) i Instagram (fk_igman).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije