Poznati nogometaš završio iza rešetaka: 'U dva mjeseca zaradio sam kao za godinu dana nogometa'

0
Radiosarajevo.ba
Poznati nogometaš završio iza rešetaka: 'U dva mjeseca zaradio sam kao za godinu dana nogometa'
Foto: X.com / Sergio Contreras

Možda ste propustili, ali u maju prošle godine Sergio Contreras 'Koke' osuđen je na šest godina zatvora nakon što je priznao da upravlja međunarodnom mrežom krijumčara kanabisa.

Opijat je prevozio kamionima širom Europe, a ovih dana odlučio je prihvatiti sasvim neobičan intervju. Portalu Canal Plus France javio se na dopustu iz zatvorske ćelije.

Contrerasu je danas 40 godina, a u igračkoj karijeri nastupao je za niz klubova, među kojima vrijedi izdvojiti Malagu, Marseille, Sporting i Rayo Vallecano. Penzionisao se u oktobru 2017. nakon bezuspješne jednogodišnje potrage za novim klubom, stoga mu grčki Aris ostaje posebna adresa.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Trenutno je na kratkom dopustu i boravi u vili u Marabelli, ali uskoro će ponovo iza rešetaka. Za francuski portal otkrio je pozadinu svojih kriminalnih radnji i iznio nekolicinu dojmova iz zatvora.

"Život je malo komplikovan, morate plaćati obične gluposti. Bilo bi dobro da tome što prije stanemo u kraj. Dolazim iz četvrti u Malagi, imam kontakte posvuda, ali ja nisam Pablo Escobar! Kad čujem taj pojam 'međunarodni krijumčar', pomislim 'šta sam, dovraga, napravio'", započeo je 'Koke'.

Pogledajte luksuz u kojem živi Lionel Messi: Kupio multimilionsku vilu

Pogledajte luksuz u kojem živi Lionel Messi: Kupio multimilionsku vilu

Kaže, sporedno "zanimanje" ispostavilo mu se znatno unosnijim od trčanja za loptom.

"Kao nogometaš imate sreću velike zarade. Ja sam zarađivao oko milion eura (1,95 miliona KM) godišnje, drugi posao taj mi je iznos donio u samo dva mjeseca. Možete mnogo zaraditi, ali i rizikovao sam život. U Francuskoj bi te zbog toga mogli vrlo brzo ubiti. Mogu te ubiti i u ovom zatvoru, ali ne bojim se", rekao je.

Contrerasu je prijetilo čak 16 godina zatvorske kazne, ali nakon priznanja, sud u Španiji dao mu je 10 godina manje, piše Jutarnji.hr.

"Zatvor je uvijek otvoren za glupe ljude. Uskoro se vraćam, ne znam koliko ću dugo biti tamo, ali osuđen sam do 2027. godine. Kako je biti nogometaš u zatvoru? Ljudi me lakše prepoznaju, ali ništa to ne mijenja", završio je Španac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije