Poznat prvi finalist Svjetskog klupskog prvenstva

0
Radiosarajevo.ba
Poznat prvi finalist Svjetskog klupskog prvenstva
Foto: EPA - EFE / Fluminense - Al Ahly

Fudbaleri brazilskog Fluminensea izborili su plasman u finale Svjetskog klupskog prvenstva koje se odigrava u Saudijskoj Arabiji nakon što su u polufinalnom ogledu u Jeddahu pobijedili egipatski Al Ahly 2:0.

Golove su zabili Jhon Arias iz penala u 71. minuti utakmice te John Kennedy u 90. minuti.

Susret je obilježio i brazilski veznjak Felipe Melo, koji je s 40 godina postao najstariji igrač u historiji svjetskih klupskih prvenstava. Dosadašnji rekord držao je Italijan Paolo Maldini, koji je 2007. nastupio kao 39-godišnjak.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Južnoamerički prvak će u finalu, koje je na rasporedu 22. decembra, igrati protiv pobjednika ogleda između europskog prvaka Manchester Cityja i azijskog prvaka Urawa Red Diamondsa, koji se igra u utorak, 19. decembra.

Za Fluminense će to biti prvo finale klupskog svjetskog prvenstva.

Pobjednik klupskog SP-a dobit će 4.6 miliona eura (9 miliona KM), drugoplasirani 3.7 miliona (7,24 miliona KM), a četvrtoplasirani 1.85 miliona eura (3,62 miliona KM).

Ovo će biti posljednji turnir sa sedam ekipa jer će 2025. sudjelovati čak 32 kluba. Turniri će se potom održavati svake četiri godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije