Poznat plan za nastavak Premier lige: Prvi meč, pa veliki derbi

Radiosarajevo.ba
Poznat plan za nastavak Premier lige: Prvi meč, pa veliki derbi
Foto: EPA-EFE / Poznat plan za nastavak Premier lige

Uskoro ćemo ponovo moći da uživamo u najboljim utakmicama svjetskog fudbala, a Englezi su napravili i plan utakmica koje će se igrati u povratničkom kolu.

Bundesligu ćemo imati priliku da pratimo već narednog vikenda, a kada su Englezi u pitanju, plan je da se utakmice vrate za vikend, 12. ili 19. juna.

Pošto pandemija korona virusa znatno teže pogađa Veliku Britaniju u odnosu na Njemačku u ovim trenucima, jasno je i da ćemo na fudbal u Engleskoj čekati nešto duže.

Ipak, u posljednjih nekoliko dana stiglo je pregršt lijepih informacija i takmičenje tamo, gotovo pa sigurno, nastavit će se sredinom juna.

Kako prenose engleski mediji, utakmica koja će označiti povratak sezone bit će fantastičan derbi. Sastat će se Manchester United i Tottenham u duelu u kojem se Jose Mourinho prvi put vraća na Old Trafford nakon što je prošle sezone vodio Crvene đavole, piše SCSport.

Plan je ekskluzivno objavio Daily mail i navodi se da će sve utakmice biti u direktnom TV prenosu kako bi fanovi mogli što više da gledaju utakmica. Susreti će se igrati u terminima od petka do ponedjeljka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije