Povratak legende: Preuzima li Husref Musemić klupu FK Sarajeva?

1
Radiosarajevo.ba
Povratak legende: Preuzima li Husref Musemić klupu FK Sarajeva?
Foto: Facebook / Husref Musemić

U FK Sarajevo trenutno se dešavaju značajne promjene, koje obuhvataju sve nivoe kluba, od Akademije pa do prvog tima. U proteklom periodu, klub su napustili direktor i trener kadetske ekipe Akademije FK Sarajevo, kao i sportski direktor kluba, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Senijad Ibričić.

Gotovo pa sigurno da će klub sa Koševa napustiti i Simon Rožman, koji je vodio Bordo tim u WWin ligi BiH gdje je završio kao četvrta ekipa lige čime je izborio Konferencijsku ligu.

Kao moguće rješenje za klupu FK Sarajevo, spominje se povratak iskusnog trenera i legende kluba, Husrefa Musemića. Najtrofejniji trener tima sa Koševa je posljednji put donio duplu krunu Sarajevu 2019. godine, osvojivši Premijer ligu BiH i Kup.

Svečani prijem u Parizu: Mirela Bećirović podijelila nove fotografije iz Francuske

Svečani prijem u Parizu: Mirela Bećirović podijelila nove fotografije iz Francuske

Musemićev posljednji trenerski mandat na Koševu trajao od augusta 2017. godine do decembra 2019. godine. Njegov povratak na klupu FK Sarajevo mogao bi označiti novu eru i nadu za navijače ovog renomiranog kluba, objavio je SC Sport.

Pored FK Sarajevo, Musemić je bio trener i drugih klubova, uključujući Olimpik, Slobodu, Mladost, Tuzla City, te Igman Konjic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije