Potvrđeno: Tri kluba iz Nogometnog saveza BiH pred suspenzijom

A. Sokolović
Potvrđeno: Tri kluba iz Nogometnog saveza BiH pred suspenzijom
Arhiv / Zenički Čelik se nalazi u najtežoj situaciji

Do 13. septembra tri kluba moraju da izmire dugovanja prema povjeriocima ili će uslijediti suspenzija iz takmičenja pod okriljem NSBiH, potvrđeno je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za Radiosarajevo.ba.

"Njima je dat rok da izmire svoje obaveze do povratka sa reprezentativne pauze. Istina je da to nisu velike sume i da će klubovi izmiriti svoje obaveze. Riječ je o Čeliku, Zvijezdi 09 i Mladosti iz Doboja kod Kaknja", kazao je za naš portal Radivoje Lazarević, predsjednik Disciplinske komisije NSBiH. 

Poznato je da nogometna reprezentacija BiH u septembru ima dva susreta u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. 

Zmajeve u narednom periodu za septembarski ciklus kvalifikacija očekuju dva duela, sa Lihtenštajnom (5. septembar, Zenica) i Armenijom (8. septembar, Jerevan). 

Do odlaska na prvu reprezentativnu pauzu preostalo je da se odigraju još dva kola BH telecom Premijer lige BiH, te dva zaostala meča 4. kola (Široki Brijeg - Sarajevo, te Zrinjski - Zvijezda 09).

U slučaju da ne isplate svoje obaveze do povratka sa pauze - Čelik, Zvijezdi 09 i Mladost iz Doboja kod Kaknja, bit će suspendovani.

"Bit će im zabranjeno igranje prvenstvenih i kup susreta", dodao je Lazarević.

Lazarević je podvukao za Radiosarajevo.ba da očekuje da Čelik (skoro 20.000), Zvijezda 09 5.200 KM i Mladost 1.500 izmire u narednim danima svoje kazne. 

Zeničani su, prema Lazarevićevim riječima dužni bivšem nogometašu Stevi Nikoliću  8.744 KM, treneru Kenanu Hafizoviću 4.500 KM, te Josipu Šantiću 3.500 KM, kao i FK Busovača 2.900 KM.

"Mladost mora Borcu iz Banje Luke isplati 5.200 KM na osnovu naknade za treniranje Sergeja Dojčinovića, dok Mladost je dužna Laminu Dialu 1.519 KM", dodao je Lazarević za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije