Potvrđeno: Duško Bajević novi selektor Zmajeva

A. S.
Potvrđeno: Duško Bajević novi selektor Zmajeva
Foto: EPA-EFA / Duško Bajević ima veliki plan

Duško Bajević je novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH danas je odlučio da imenuje Princa s Neretve za nasljednika Roberta Prosinečkog na klupi Zmajeva. Sastanak Izvršnog odbora NSBiH počeo je u 11 sati.

Bajević je dobio povjerenje članova IO BiH i on će predvoditi bh. tim u utakmicama baraža za odlazak na Europsko prvenstvo.

Kako smo saznali, Begić i njegovim najbližim saradnicima sastali su se sinoć u jednom uglednom sarajevskom hotelu i obavili razgovor i dogovorili sve detalje. 

Sastanak je trajao manje od očekivanog, jer je Begić obećao Bajeviću najbolje moguće uvjete za plasman na Euro, gdje Zmajevi još nikada nisu igrali. 

Bajević je u ovom trenutku najveće trenersko ime za selektora.  U bogatoj karijeri koja traje 35 godina, ovo je za našeg stručnjaka prvi selektorski posao.

S klupe je u prošlosti predvodio brojne poznate ekipe. Počeo je u Veležu 1984. godine, a z atim je radio u AEK-u, Olympiacosu, PAOKu-u, Crvenoj zvezdi, Arisu i Omoniji.

Posljednji angažman Bajević je imao na klupi grčkog Atromitosa 2012. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije