Potvrđeno: Dragan Stojković Piksi uprkos neuspjehu na Euru ostaje selektor Srbije

1
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Dragan Stojković Piksi uprkos neuspjehu na Euru ostaje selektor Srbije
Foto: EPA - EFE / Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković Piksi je dobio povjerenje da i u predstojećem periodu predvodi Srbiju nakon što je na Europskom prvenstvu osvojio dva boda i takmičenje u grupi C završio na posljednjem mjestu.

To je, ipak, uvjerilo čelnike Fudbalskog saveza Srbije da je izbor bio pravi i da bi mu trebalo dati povjerenje da nastavi posao.

Fudbalski savez se oglasio saopćenjem.

Savez kolumnista | Dizdarević: Atentat na Trumpa - tragedija i farsa Amerike i svijeta

Savez kolumnista | Dizdarević: Atentat na Trumpa - tragedija i farsa Amerike i svijeta

"Održana je sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije putem video-konferencijske veze i donijeto je nekoliko važnih odluka.

Nakon detaljnog izvještaja selektora 'A' reprezentacije Srbije o učešću na prvenstvu Europe u Njemačkoj 'Izvještaj selektora A tima', potvrđeno je povjerenje i data maksimalna podrška Draganu Stojkoviću u ispunjavanju narednih ciljeva koji se nalaze pred najboljim nacionalnom momčadi, a to je predstojeći ciklus utakmica u Ligi nacija gdje će naglasak biti na uigravanju i pripremi reprezentacije za kvalifikacije koje donose plasman na Svjetsko prvenstvo u SAD-u, Meksiku i Kanadi 2026. godine.

Izvršni odbor je jednoglasno usvojio izvještaj selektora Stojkovića koji je predsjednika Džajića i članove najodogovornijeg tijela naše fudbalske organizacije upoznao sa planovima u narednom periodu i činjenicom da će već u septembarskom terminu doći do značajnih promjena u igračkom kadru naše 'A' reprezentacije.

Sredinom augusta, selektor Stojković bit će na raspolaganju predstavnicima medija za odgovore na sva pitanja. Podsjetimo, našu 'A' reprezentaciju prve obaveze u novom ciklusu Lige nacija očekuju u septembru protiv Španije u Beogradu i Danske u Copenhagenu", stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije