Potvrđen duel Messija i Ronalda, evo kada će odmjeriti snage po posljednji put

1
Radiosarajevo.ba
Potvrđen duel Messija i Ronalda, evo kada će odmjeriti snage po posljednji put
Foto: EPA - EFE / Messi i Ronaldo posljednji put su se sastali 19. januara ove godine

Inter Miami i njegova prva zvijezda, osmerostruki osvajač Zlatne lopte Lionel Messi, 1. februara će gostovati u Rijadu, gdje će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Al Nassra, kluba za koji igra Cristiano Ronaldo, potvrdila su oba kluba.

Bit će to 38. put da će se Messi (36) i Ronaldo (38) naći na suprotnim stranama terena, od čega su 30 puta u tim dvobojima nosili dresove Barcelone i Real Madrida.

Njihov prvi dvoboj se desio još 2008., a posljednji 19. januara ove godine, kad su prijateljsku utakmicu odigrali Al Nassr i Paris Saint-Germain.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Ronaldo je prešao u redove saudijskog Al Nassra 30. decembra prošle godine, dok je Messi napustio PSG 7. juna ove godine i pridružio se ekipi s Floride.

Utakmica protiv Al Nassra jedna je od tri koje će Inter Miami odigrati na azijskoj turneji uoči početka nove sezone MLS-a.

Tri dana prije dvoboja s Ronaldom, Messi i saigrači će 29. januara igrati protiv Al Hilala, a potom će američka momčad otputovati do Hong Konga, gdje će 4. februara igrati protiv ekipe sastavljene od prvoligaških igrača s kineskog teritorija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije