Potresna ispovijest majke ubijenog navijača AEK-a: "Došli su iz strane zemlje ubiti moje dijete"

1
Radiosarajevo.ba
Potresna ispovijest majke ubijenog navijača AEK-a: "Došli su iz strane zemlje ubiti moje dijete"
Foto: Printscreen / Twitter / Objavljen snimak ubistva

Majka 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa progovorila je o gubitku sina.

Ona za grčki Star kaže da traži samo pravdu i da se nađe osoba koja je naudila njenom djetetu.

"U zoru me sestra našla u dvorištu i rekla mi: 'Dijete je jako pretučeno.' Otišla sam u bolnicu i tamo sam poludjela. Bio je dijete s osobnošću, s vjerom, čitao je Evanđelje. Volio je AEK", rekla je.

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Kaže da se tog dana Michalis vratio s posla, odmorio se i rekao da ide na kafu u kafić ispred stadiona AEK-a. Do jutra je bio mrtav.

"Kolabirala sam. Bila sam dva dana u bolnici. Najradije bih umrla sa svojim djetetom. Život mi je stao kad sam izgubila dijete. Sada trčim na groblje i palim mu svijeću", rekla je Michalisova majka.

Kako kaže, vjeruje da će se pronaći oni koji su joj ubili sina.

"Došli su ubiti moje dijete. Moje dijete će biti osvećeno. Njegov ubica će biti pronađen. Pronaći će se, vjerujem. Došli su iz strane zemlje ubiti moje dijete", rekla je i dodala:

"On će platiti za zlo koje je napravio mom djetetu, neće proći nekažnjeno".

Grčki medij Newsit piše da prvi DNA uzorci prikupljeni s odjeće i tijela Michalisa Katsourisa ne vode do specifičnog genetskog koda te da se istražitelji sada fokusiraju na snimak na kojem su zabilježeni neredi ispred stadiona AEK-a.

Kako prenosi grčki ERT, vlasti još nisu identificirale ubicu, ali su utvrdile da ima tetovažu na vratu. Do sada nisu uspjeli razabrati dizajn.

Grčki mediji navode da će policija u istrazi koristiti poseban softver koji mjeri biometrijske karakteristike, budući da je na snimcima većina počinitelja u crnoj odjeći i potpuno prekrivenih lica.

Pomoću ovog posebnog softvera može se izmjeriti biometrija nečijeg tijela, što će pomoći u utvrđivanju ubice 29-godišnjeg navijača AEK-a.

Policija, navode grčki mediji, vjeruje da bi Michalisov ubica mogao biti bilo ko od onih koji su sudjelovali u incidentima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije