'Potop' za Plave: Široki Brijeg savladao FK Željezničar i zakomplikovao mu borbu za opstanak

1
R. R.
'Potop' za Plave: Široki Brijeg savladao FK Željezničar i zakomplikovao mu borbu za opstanak
Foto: FK Željezničar / NK Široki Brijeg-FK Željezničar

Nogometaši FK Željezničar u ponedjeljak, 26. februara, poraženi su na stadionu Barice od ekipe Širokog Brijega (2:0) u susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Širokobriježani su u početnom dijelu susreta imali dvije velike prilike u 12. minuti. Pranjić je izašao sam na Vedada Muftića, ali golman plavih je uspio intervenisati, a zatim je nakon kornera uz pomoć prečke uspio sačuvati svoju mrežu.

U nastavku susreta nije bilo nekih značajnih prilika te su obje ekipe igrale čvrsto.

Ispred Ambasade BiH u Americi postavljena spomen-ploča u znak sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva

Ispred Ambasade BiH u Americi postavljena spomen-ploča u znak sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

Široki Brijeg je na samom startu drugog poluvremena imao veliku priliku u 46. minuti, ali Lukićeve makazice su pogodile Selimovića nakon čega je lopta otišla u korner.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Sretno, Željo! 🔵⚪ 📷 Adem Ćatić, www.fkz.ba

Posted by FK Željezničar on Monday, February 26, 2024

Hercegovačka ekipa je nastavila sa dobrom igrom, pa je u 53. minuti nakon sjajnog udarca Kuprešaka golman Plavih intervenisao.

Odbrana Željezničara je kapitulirala u 58. minuti, a strijelac gola bio je upravo Kuprešak koji je jedan na jedan matirao Muftića za slavlje domaćina od 1:0.

Tim sa Grbavice je nakon primljenog gola krenuo igrati ofanzivno, ali nije uspio doći do veoma važnog boda u borbi za opstanak.

Otvorenu igru Željezničara igrači Širokog Brijega su kaznili sa još jednim pogotkom. Mišić je zapečatio sudbinu Plavih u 90. minuti.

Široki Brijeg je savladao Željezničar na stadionu Barice sa rezultatom 2:0.

Podsjetimo, utakmica između Širokog Brijega i Željezničara se trebala igrati u nedjelju, 25. februara, ali je odgođena zbog neuslovnog terena stadiona Barice u Čitluku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije