Postignut dogovor: Lampard će uskoro biti predstavljen kao trener Chelseaja

Radiosarajevo.ba
Postignut dogovor: Lampard će uskoro biti predstavljen kao trener Chelseaja
Facebook / Frank Lampard FB page

Frank Lampard, trenutno menadžer Derby Countyja, dogovorio je uslove sa svojim klubom iz igračkih dana Chelseajem. Prema navodima britanskih medija očekuje se da će tokom četvrtka biti i zvanično predstavljen kao novi menadžer Plavaca.

Nekada sjajni vezni fudbaler na klupi kluba sa Stamford Bridgea naslijediće Italijana Maurizija Sarrija, koji je napustio posao nakon samo jedne sezone i preuzeo Juventus.

Navodno Lampard je na Stamford Bridgeu bio na pregovorima koji su trajali do 1.30 sati u četvrtak ujutru. Uslovi su finalizirani, a Lampard je najviše želio da dobije garancije od vlasnika Romana Abramovicha vezano za njegova očekivanja i planove kluba nakon što istekne jednogodišnja zabrana dovođenja igrača, koju je izrekla Svjetska fudbalska federacija (FIFA).

Derby County je ranije dozvolio Lampardu da uđe u pregovore sa Chelseajem.

Tokom blistave igračke karijere Lampard je čak 13 sezona nosio dres “plavaca“ za koje je odigrao 648 takmičarskih utakmica i postigao 211 golova. Sa Chelseajem je osvojio čak 11 pehara, među kojima su i tri naslova šampiona Engleske,, te po jedan u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Igrao je još za West Ham, Swansea, Manchester City i New York City. Igračku karijeru okončao je 2016. godine, a menadžer Derbyja postao je 31. maja 2018. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 106 puta uz 29 pogodaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije