Barcelona osigurala novac za velike transfere: Coutinho napušta Nou Camp

Radiosarajevo.ba
Barcelona osigurala novac za velike transfere: Coutinho napušta Nou Camp

Barcelona će ovog ljeta najveći dio novca za dovođenje Antoinea Griezmanna i povratak Neymara osigurati prodajom Philippea Coutinha.

Brazilski ofenzivac trebao bi potpisati upravo za Neymarov PSG kako bi smanjio odštetu koju Barcelona treba platiti za svog bivšeg igrača.

“Oduvijek mu se sviđao PSG, a čak je razmišljao o odlasku tamo kad je potpisao za Barcelonu. Da Neymar nije otišao u Pariz, vjerovatno bi Coutinho tamo zaigrao”, piše katalonski Sport i otkriva da su pregovori između Coutinha i PSG-a već počeli.

“Dok je Coutinho na Copa Americi, njegovi predstavnici razgovarali su s čelnicima PSG-a. Sve je dogovoreno, novac naravno nije problem. S transferom se ne žuri kako se igrač ne bi uznemiravao tokom Copa Americe, ali kad to takmičenje završi, sve će se ubrzati.”

Isti izvor navodi da će Barcelona u Pariz poslati još jednog igrača, ali da to vjerovatno neće biti Ivan Rakitić koji se najviše povezuje s prelaskom u francuskog prvaka.

Brazilac je stigao na Camp Nou za 120 miliona eura plus 40 kroz bonuse. Dosad je Barcelona isplatila 15 miliona bonusa (dvaput po pet za plasman u Ligu prvaka i pet za prvih 25 utakmica), ali želi izbjeći plaćanje ostatka.

Čak 20 miliona eura Liverpool bi dobio da Coutinho odigra 100 utakmica za Barcelonu, a od toga ga dijeli još 26 susreta. Katalonci će ga prodati pa će Liverpool ostati bez tog bonusa i bez pet miliona eura za Barcelonino osvajanje Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije