Poslije dugo čekanja, objavljena statua nogometne ikone

0
Radiosarajevo.ba
Poslije dugo čekanja, objavljena statua nogometne ikone
Foto: Screenshot/Twitter / Statua Harry Kane

Otkrivene su prve fotografije tajne statue kapetana Engleske Harry Kane, koja je godinama sakrivana.

Pod naslovom 'Razbacivanje novca ili prikladna počast?', magazin The Big Issue objavio je seriju slika ovjekovječenog Kanea kako sjedi na klupi u fudbalskoj formi i spušta loptu na koljeno.

Statua je bila u skladištu jer Vijeće Waltham Forest, koje je izdvojilo 7.200 funti (16.400 KM) za skulpturu nogometaša odgajanog u Chingfordu, nije moglo pronaći odgovarajuću lokaciju. Prošlog mjeseca, Vijeće je objavilo set 'taktičkih upravljačkih akcija' za smanjenje potrošnje za 18 miliona funti (41 milon KM).

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Ranije su postojali planovi da se statua postavi na platformu u nadzemnoj stanici Chingford, ali je to odbijeno nakon procjene rizika od strane Transport for London.

Emma Best, koja je vođa Waltham Forest konzervativaca, rekla je da su 'sati i sati' potrošeni pokušavajući da se pronađe mjesto za odavanje počasti igraču koji je i Engleske i Totenhemov rekorder svih vremena.

Bayern brutalno ponizio protivnika: Kane i društvo zabili osam golova   

Bayern brutalno ponizio protivnika: Kane i društvo zabili osam golova  

Kaneov glasnogovornik je rekao da su "zaista uzbuđeni" zbog statue i da se nadaju da bi lokacija mogla biti pronađena u narednim mjesecima. "To je ono što zaslužuje", rekao je portparol za BBC.

"Lokacija statue nam je zaista važna i kao što je Emma rekla, trenutno imamo nekih problema, ali kada to ispravimo, rado ćemo otići".

Daniel Levy, predsjednik Tottenhama, rekao je da se nada da će Kane jednog dana također biti počašćen statuom ispred stadiona kluba kojem se prvi put pridružio kao igrač akademije 2004. godine, prenosi TheTelegraph.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije