Poseban gost na stadionu Grbavica: Cvitanušić podržao FK Željezničar i poslao poruku uoči derbija

0
Radiosarajevo.ba
Poseban gost na stadionu Grbavica: Cvitanušić podržao FK Željezničar i poslao poruku uoči derbija
Foto: Facebook / Tomislav Cvitanušić podržao FK Željezničar

Bh. ironman, triatlonac i alpinista Tomislav Cvitanušić komentarisao je posljednja dešavanja u FK Željezničar na svom Facebook nalogu.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Kad pobijediš, nemoj da budeš bahat u pobjedi, pruži ruku protivniku, nastavi mirno svojim putem korak po korak i uvijek radi na sebi. To je jedini put da otidješ daleko.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Ne postoje timovi koji su uvijek najbolji i koji uvijek pobjeđuju. Unatoč novcu i svemu lošem što okružuje fudbal, kada ogolimo sve to, to je ipak na kraju samo ta magična igra u kojoj neko pobijedi, a neko i izgubi. Ako iz poraza nešto naučimo i izvučemo pouke, onda je vrijedilo, iz pobjeda se ne nauči puno ali su dobre jer grade karakter tima. Navijači FK Željezničar su poseban fenomen, nakon pet poraza nisu ostavili svoj tim, već su naprotiv podržali igrače, stručni štab i upravu. Mangupski je to potez. Oni su poput navijača u Engleskoj koji s koljena na koljeno u familiji navijaju za isti tim, bez obzira u kojem rangu takmičenja taj tim igra. To se zove odanost ili popularno dvanaesti igrač.

Imao sam prije nekoliko dana čast i privilegiju, da upoznam igrače i stručni štab, te da malo duže razgovaram sa njima. Tom prilikom sam poklonio klubu zastavicu FK Željezničar koju sam nosio na Mt. Everest, neka je tamo da ostane i iza nas. I oni su imali poklon za mene, dobio sam dres sa svojim imenom i bio sam njihov gost sinoć na utakmici protiv Širokog.

Ne može se, a i ne mora, uvijek biti prvi i šampion, ali karakter i borbenost koju su sinoć pokazali igrači na čelu sa trenerom je ono što navijači i publika hoće da vidi u 'Dolini ćupova'.

Premijer liga BiH: FK Željezničar u zadnjim minutama došao do velike pobjede nad NK Široki Brijeg

Premijer liga BiH: FK Željezničar u zadnjim minutama došao do velike pobjede nad NK Široki Brijeg

Čestitke upravi na hrabrosti da postavi za prioritet finansijsku stabilizaciju kluba i vrati dugove, a rezultati će doći kao posljedica dobrog upravljanja. Ako nastave tim putem siguran sam da dolaze bolja vremena za FK Željezničar.

I da završim, a u svjetlu vječitog derbija koji nam dolazi za vikend. Neki dan sam razgovarao sa Farukom Hadžibegićem, proslavljenim fudbalerom FK Sarajeva i reprezentacije bivše države, jedan od najučtivijih i najodmjerenijih fudbalera sa ovih prostora, neki bi rekli pravi gospodin . Rekao mi je: 'Mi nikada nismo željeli da Željo izgubi od nekog drugog niti bi se radovali da ga pobijede Dinamo, Hajduk, Partizan ili Zvezda. Ali smo davali sve od sebe da ih mi dobijemo, to je bio prestiž u gradu. To su bila vremena kada smo imali idole i kada smo se medjusobno družili'".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije