Popularni Vaha o potezu NSBiH: Ovo je takvo licemjerje i nepoštivanje veličina

1
Radiosarajevo.ba
Popularni Vaha o potezu NSBiH: Ovo je takvo licemjerje i nepoštivanje veličina
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Vahid Halilhodžić

Proslavljeni bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić (68) ističe da je apsurdna odluka Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kojom je zabranjena bilo kakva kandidatura ili učešće u radu Saveza Ivici Osimu.

Halilhodžić, koji je trenutno selektor Maroka, napomenuo je kako je veliku ulogu imao Osim u bh. fudbalu kroz historiju.

“Velikom stručnjaku koji je proslavio naš fudbal i koji je i u najtežim momentima – od početka agresije na Bosnu i Hercegovinu do suspenzije Saveza, pokazao svoju privrženost državi svakako je mjesto u NSBiH, bez obzira na godine. Ipak, on je svojim djelovanjem jako puno pomogao fudbalu u BiH, a sada da se na takav način odreknu jedne takve veličine, pa to je… Nemam riječi. Teško je to uopšte i komentarisati ili pronaći prave riječi, da bi se mogao izraziti na pravi način”, rekao je Halilhodžić, a prenosi scsport.ba.

Na konstataciju da to u NSBiH pravdaju činjenicom da i u statutima FIFA-e i UEFA-e piše da se ne mogu birati sportski radnici koji imaju preko 75 godina, legendarni Vaha dodaje:

“Uvijek negdje možeš pronaći milion razloga ili neki zakon koji tebi odgovara, te ga primijeniti u svojoj državi. To je takvo licemjerje, nepoštivanje veličina, manjak kulture i svega ostalog. Zaista, teško mi je pronaći prave riječi da se to kaže na pravi način. Inače, na tim našim prostorima – imam utisak, sve što čovjek više vrijedi ili postigne, ljudi se takmiče kako će ti se što ružnije zahvaliti. Mi ne znamo čuvati naše veličine. A u svim drugim pravim ili demokratskim državama veličine, bilo sportske ili iz bilo kojih drugih sfera života, imaju poseban status”, konstatovao je Halilhodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije