Džemidžić sve pojasnio: UEFA i FIFA podržale su izmjene i dopune Statuta NSBiH

6
Radiosarajevo.ba
Džemidžić sve pojasnio: UEFA i FIFA podržale su izmjene i dopune Statuta NSBiH
Foto: NSBiH / Adnan Džemidžić

Mnogo bure u javnosti izazvalo je objavljivanje novog Statuta Nogometnog saveza naše zemlje. Ipak, kako kaže generalni sekretar Saveza Adnan Džemidžić, sve je urađeno u skladu sa odlukama FIFA-e i UEFA-e.

Džemidžić u izjavi za BHRT naglašava se da Savez ne može biti suspendovan kako je, zbog iste situacije, to urađeno prije desetak godina.

“Informacije koje su kružile, ljudi nisu pročitali onako kako stoji. I sada, i prije, i za ubuduće, za donošenje krucijalnih kapitalnih odluka u NSBiH koje idu u Izvršni odbor i koje se donose na sjednicama Izvršnog odbora, mora da bude 12 glasova, bez obzira na koji način, rekao je Džemidžić.

Kako je rekao, to su izmjene i dopune koje su i ranije planirane kako bi se ispoštovala sva tri naroda, a sada su usvojene zato što su i UEFA i FIFA dale pozitivno mišljenje na izmijenjeni i dopunjeni tekst statuta.

On je naveo da su izmjene prihvaćene jer su UEFA uzeli u obzir sve okolnosti u kojima funkcioniše i radi NFSBiH.

“Detaljno su pregledali i proanalizirali sve izmjene i rekli da je upravo to što ono treba da se osjeti, senzibilitet svih naroda, svih učesnika u fudbalu i formalno i pravno zaštitili sve”, rekao je Džemidžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije