NSBiH se i dalje bori za Pjanića, Džemidžić pojasnio kada očekuje odgovor UEFA-e

Radiosarajevo.ba
NSBiH se i dalje bori za Pjanića, Džemidžić pojasnio kada očekuje odgovor UEFA-e
Foto: Dženan Kriještorac / BiH - Grčka

Selektor Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki u ponedjeljak, 20. maja, u 11:30 sati u prostorijama Saveza u Sarajevu, objavit će imena kandidata za naredna dva kvalifikaciona susreta za Europsko prvenstvo.

Poznato kada će Pjanić saznati da li igra protiv Italije

Naš A tim će u kvalifikacijama za Euro 2020 8. juna gostovati u Finskoj, dok je u Torinu 11. juna na programu meč sa Italijom.

Ono što našu nogometnu javnost u ovom trenutku najviše zanima je da li će Miralem Pjanić imati pravo nastupa u duelu protiv Italije. 

Adnan Džemidžić  - undefined

Foto:NSBiH: Adnan Džemidžić

Loše vijesti: Miralem Pjanić neće igrati protiv Italije, Savez najavio naredni korak

UEFA je Pjanića zbog crvenog kartona u duelu protiv Grčke (2:2) kaznila sa dvije utakmice neigranja. U Nogometnom savezu BiH smatraju da je kazna previsoka te su najavili bili žalbu. 

Žalba na kaznu Pjaniću je već otišla iz Nogometnog saveza. To je za Radiosarajevo.ba  potvrdio i Adnan Džemidžić, generalni sekretar NSBiH. 

"Mogu potvrditi da je žalba uložena u roku. UEFA-i smo dostavili svu potrebnu dokumentaciju sa izjavama svjedoka na okolnosti prekršaja. Odgovor očekujemo u narednih deset dana", kazao je Džemidžić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije