Jedanaesterac i crveni karton preokrenuli utakmicu: Grčka nosi bod iz Zenice

Radiosarajevo.ba
Jedanaesterac i crveni karton preokrenuli utakmicu: Grčka nosi bod iz Zenice
Foto: Dženan Kriještorac / BiH - Grčka
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekala je večeras u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo na stadionu Bilino polje u Zenici reprezentaciju Grčke. Susret je završen rezultatom 2:2.

Utakmica u Zenici počela je podrškom stadiona Bilino polje za Jusufa Nurkića, a na terenu smo vidjeli rapsodiju izabranika Roberta Prosinečkog. Već u desetoj minuti susreta bilo je 1:0 za našu reprezentaciju. Nakon kornera Pjanića došlo je do gužve u šesnaestercu, a najbolje se snašao Edin Višća i donio prednost Zmajevima.

Potpuno se u tom trenutku raspala Grčka. Redale su se prilike pred golom Vlachodimosa, a onda je golman Benfice još jednog kapitulirao. Miralem Pjanić je namjestio loptu, izveo slobodni udarac i majstorski pogodio za dva gola prednosti naše reprezentacije.

Nastavili su se napadi naše reprezentacije, redale su se prilike pred golom Grčke, ali su se gosti uspjeli odbraniti nakon naleta Zmajeva. Tek nakon pola sata igre Grci su se malo oslobodili. Pokušavali su Donis i Fortunis, ali nisu ozbiljnije ugrozili Šehića. Ostalo je nakon prvih 45 minuta igre 2:0 za Zmajeve.

Grčka je nešto bolje otvorila drugo poluvrijeme, a u 63. minuti sudija je pokazao na bijelu tačku. Šunjić je srušio Fortunisa, a napadač gostiju pogodio je s bijele tačke za 2:1. Već u narednoj akciji crveni karton dobio je Miralem Pjanić i ostali smo s deset igrača na terenu.

U 70. minuti susreta mogli smo riješiti pitanje pobjednika na ovom susretu. Džeko i Duljević su kombinovali, lopta je došla do Kolašinca, ali je njegov pokušaj zaustavio Vlachodimos. Pokušao je nekoliko minuta kasnije i Muhamed Bešić udarcem s vrha šesnaesterca, ali pokušaj fudbalera Middlesbrougha odlazi pored stative gola gostiju.

Grci su potom krenuli u žestoke napade. Šehić je fantastično odbranio udarac Kolovosa. Samo dvije minute kasnije nova prilika za goste. Šehić ovaj put zaustavlja pokušaj Samarisa. Grci su izjednačili u 85. minuti susreta. Nakon centaršuta najviši u šesnaestercu bio je Kolovos i matirao nemoćnog Ibrahima Šehića. Lopta se od prečku odbila u mrežu.

Ostalo je do kraja susreta 2:2. Italija je nakon pobjede nad Lihtenštajnom prva na tabeli, a slijede Bosna i Hercegovina i Grčka sa po četiri osvojena boda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije