Pomozi.ba organizuje humanitarni fudbalski turnir - 'Trofej Grada Sarajeva'

0
Radiosarajevo.ba
Pomozi.ba organizuje humanitarni fudbalski turnir - 'Trofej Grada Sarajeva'
Foto: Pomozi.ba / Fudbalski turnir

U organizaciji Udruženja Pomozi.ba i Grada Sarajeva, stadion Grbavica će biti domaćin turnira za dječake i djevojčice u generacijama 2010, 2011, 2012. i 2013. koji će se održati 17. i 18. juna.

Poziv na turnir, koji nosi naziv 'Trofej Grada Sarajeva', dobile su sve ekipe iz glavnog grada, ali pozivnica važi i za sve ekipe iz drugih gradova, s obzirom na to da je turnir humanitarnog karaktera i da sav prihod od kotizacija i ulaznica, ide u Fond za liječenje oboljelih bh. građana.

Mnoge škole fudbala i klubovi iz Sarajeva već su najavili dolazak svojih ekipa, a ono što je bitno spomenuti, jeste da je većina trenera najavila, kako će i mimo kotizacija, učestvovati u prikupljanju humanitarne pomoći.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Grad Sarajevo i gradonačelnica Benjamina Karić su obezbijedili medalje i pehare za najbolje pojedince i ekipe, a Fudbalski klub Željezničar ustupio je teren za igru, što je idealna prilika da dječaci osjete kako je to igrati na Grbavici.

Turnir će se igrati na četiri terena, s obzirom na to da će dio utakmica biti odigran i na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, a svi finalni dueli će biti odigrani na glavnom terenu i to pod svjetlošću reflektora.

"Ovo je ujedno i moja molba svim ekipama da prijave svoje dječake na turnir 'Trofej Grada Sarajeva' i da svi zajedno, kroz igru i zabavu, pomognemo liječenje bh. građana.

Zajedno možemo mnogo toga uraditi. Ujedinimo dječicu u zajedničku misiju i naučimo ih već sada da imamo samo ono što damo", saopćili su iz Pomozi.ba!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije