Pomozi.ba pokreće projekat 'Osnaži sebe': Odjeća, obuća i nakit za socijalno ugrožene osobe

0
Radiosarajevo.ba
Pomozi.ba pokreće projekat 'Osnaži sebe': Odjeća, obuća i nakit za socijalno ugrožene osobe
Foto: Photojoiner / Projekat 'Osnaži sebe'

Udruženje Pomozi.ba sinonim je za dobročinstvo, nesebičnost i podršku svakoj osobi koja ih pozove i potraži pomoć.

Nebrojeno puta pružili su ruku pomoći svakoj osobi kojoj je pomoć bila neophodna - bilo da se radi o skupljanju novca za pomoć oboljelima, obrocima i novčanoj podršci za socijalno ugrožene kategorije, prikupljanje pomoći za osobe koje je zadesila prirodna katastrofa...

I ovaj put bh. humanitarci organizovali su u misiji koja je oduševila sve. Radi se o projektu pod nazivom 'Osnaži sebe', gdje osobe koje su u potrebi mogu posuditi svečanu odjeću i obuću.

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

"U pripremi je naš novi projekat 'Osnaži sebe' čiji je cilj omogućiti ženama da se osjećaju podržano i jače u borbi s izazovima koji ih muče, te da izgrade pozitivan odnos prema sebi i svojim životima.

Drugi segment projekta će se odnositi na pomoć ženama, djevojčicama, ali i dječacima koji se nalaze u teškoj socio-ekonomskoj situaciji da se mogu elegantno odjeveni pojaviti na svečanim događajima.

Tu mislimo na radnju u kojoj će se nalaziti različiti odjevni predmeti, obuća i asesoari koje će korisnici moći posuditi za određeni događaj što će doprinijeti da se osjećaju samopouzdano i jednako važno kao i osobe koje si mogu priuštiti kupovinu nove odjeće i asesoara.

Više o projektu donosimo u narednim danima, a nadamo se vašoj podršci i ovaj put!", poručili su iz Udruženja Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije