Policija uhapsila dvije osobe: Navijački neredi još jednom najavili mostarski derbi

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

TO NIJE NIKAKAV NAVIAJCKI KLUB VEC MJESTO uzasa!

I velicanja ratnih zlocina i zlocinaca"!Stavite sal Zrinjskog oko vrata pa zavirite i sami unutra!

Mostarka

A to su oni fini navijaci sto ih uvijek neko drugi napada, a eto oni su bas dobri. Bagra jedna, sve ih treba pozatvarati i zabraniti dolazak na utakmice, a prije toga isprazniti im dzepove.

hrkljus za Mostarku

Postovana sugradjanko rado bih pojasnio neke stvari napisane u prethodnom komentaru: prije i iznad svega navijaci i huligani nisu isto. Navijaci su ljudi (i zene, sto da ne) koji idu na utakmicu da uzivaju u fudbalu i daju podrasku svome timu. Super navijaci su oni koji mogu dobre poteze i "protivnickih" igraca nagraditi, recimo aplauzom. Huligani su grupe neizivljenih, uglavnom, omladinaca koji koriste priliku da izazovu nerede, ostete imovinu, povrijede a u najgorem slucaju (bilo je i toga) ubiju "protivnika". Svi ti postupci su kriminalno dijelo i organi reda treba da ih sankcionisu brzo i efikasno a izgrednike predaju pravosudnom sistemu na dalju obradu. U ovom slucaju su to i uradili. Nazalost to nisu uradili u avgustu stavio sam link a ko niste pogledali:"Jedna djevojka je povrijeđena, a najmanje tri parkirana automobila su oštećena, polupana su stakla i inventar ugostiteljskih i drugih objekata nakon jutrošnjih nereda navijača u Mostaru. Prema prvim informacijama, pedesetak navijača Zrinjskog krenulo je u huliganski pohod u Fejićevoj i ulici Huse Maslića u Mostaru. „Ultrasi“ su oko 8:20 sati u pohod krenuli preko Šemovca i Starog mosta, a potom su, došavši u Fejićevu ulicu počeli bacati pirotehnička sredstva, kamenice. Priliko toga povrijeđena je jedna djevojka. Jedan automobil je počeo gorjeti nakon što je u njegovu blizinu bačeno pirotehničko sredstvo, dok je na drugom razbijeno vjetrobransko staklo. Dolaskom policije, huligani su se razbježali preko Carinskog mosta prema Centru 2-. "trenutno radimo na njihovom pronalasku", kazali su iz MUP-ća HNK za Radiosarajevo.ba." Moja reakcija je bila na to da nikada (bilo je i ranije "upada", recimo u Cernicu niko nije otkriven, priveden, procesuiran. Vidite li razliku? Za kraj ja sam vam dao + ;=)

/ Najnovije