Jasmina Polić nakon što je uništen teren na Koševu: Tek utvrđujemo štetu

A. S.
Jasmina Polić nakon što je uništen teren na Koševu: Tek utvrđujemo štetu
Srbijanska pjevačica Marija Šerifović na stadionu Koševo održala je sinoć koncert, a naš fotoreporter obišao je stadion te uslikao stanje terena jutro nakon ovog muzičkog spektakla u Sarajevu.

Evidentno je da je teren u lošem stanju i sada se postavlja pitanje da li će teren biti spreman za europske susrete.

Podsjetimo, Sarajevo će 19. jula ugostiti ekipu Banantsa u revanš susretu prvog pretkola Europske lige.

Kosevo_koncert.jpg - undefined

Stadion Koševo nakon koncerta

Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju koji održava Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase", za portal Radiosarajevo.ba je rekla da se čelnici FK Sarajevo ne trebaju brinuti za kvalitetu terena. 

“Stadion će biti spreman za europske utakmice. Vremenski prilike nam odgovaraju, one nam idu u prilogu, i mi možemo bez problema promijeniti oštećene travne busene. Zajednička komisija bi trebala da u toku dana ili sutra ujutro izađe na stadion i utvrdi štetu. Prema prvim procjenama ona nije velika", kazala je Polić za naš portal. 

U FK Sarajevo se također nadaju da će stadion ponuditi optimalne uvjete za odigravanje jedne europske utakmice. Sarajevo, u slučaju da prođe prvu prepreku, igrat će dva susreta protiv Fiorentine (ako UEFA potvrdi odluku da je Milan suspendiran, op. a.) ili Atalante u drugom pretkolu Europske lige.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije