"Pokušavamo ubrzati Pjanićev povratak, večerašnji trening će dosta otkriti"

Radiosarajevo.ba
"Pokušavamo ubrzati Pjanićev povratak, večerašnji trening će dosta otkriti"
Arhiv / Prof. dr. Reuf Karabeg: Na velikoj cijeni kod selektora Prosinečkog
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će na stadionu Bilino polje u Zenici odmjeriti snage s reprezentacijom Grčke u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Danas se u Zenici prisutnim predstavnicima medija obratio doktor našeg nacionalnog tima Reuf Karabeg. 

"Mi smo nakon saznanja da se Pjanić povrijedio odmah stupili u kontakt s njim. Imali smo pregled odmah nakon utakmice preko interneta. Nakon konsultacije s njegovim ljekarom iz tima Juventusa donijeli smo odluku da odradimo pretrage kada on dođe ovdje. Radi se o povredi koljena.

Mi smo imali klinički pregled nakon njegovog dolaska. Uradili smo magnetnu rezonancu i ultrazvuk koljena. Radi se o kontuziji i distorziji ligamenta. Njegov oporavak ide najboljim putem. Uključili smo terapije i one idu izvanredno. Jučer je obavio prvi trening. Pokušavamo ubrzati njegov oporavak. Danas će imati još jedan trening i tad će bit potvrđeno hoće li biti spreman, a trebao bi biti."

"Istinski se nadamo i vjerujemo da će sve biti u redu i da će biti spreman za utakmicu."

"Imamo određenih stvari koje su uvijek prisutne, ali niko nije upitan od fudbalera koji su tu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije