Pojačane mjere sigurnosti uoči gostovanja Monaca u Istanbulu

Fena
Pojačane mjere sigurnosti uoči gostovanja Monaca u Istanbulu
Turska je poduzela dodatne mjere kako bi obezbijedila sigurnost AS Monaca koji gostuje u Istanbulu u ovoj sedmici u kvalifikacionoj utakmici Lige prvaka protiv Fenerbahcea nakon propalog puča u zemlji, saopćio je u ponedjeljak turski ministar sporta.

"Monaco je zahtijevao neke dodatne mjere sigurnosti. Poduzeli smo te mjere. Mi ćemo obezbijediti da njihova sigurnost ima najviše garancije", izjavio je Reutersu ministar sporta Akif Cagatay Kilic.

Kazao je da će Turska reagovati negativno na eventualni zahtjev Monaca da se odgodi utakmica, ukazujući na održavanje turnira Euro 2016 nakon uvođenja vanrednog stanja zbog terorističkih napada.

"Jesmo li trebali povlačiti turski nacionalni tim s tog turnira? Ništa negativno se trenutno ne dešava u Turskoj. Sve je brzo stavljeno pod kontrolu", naglasio je.

Francuskim navijačima neće biti dopušten ulazak u Tursku ukoliko francuske vlasti donesu odluku da zabrane turskim navijačima ulazak u Francusku na revanš meč 3. augusta, doaao je Kilic.

Također je kritikovao neke strane sportiste koji napuštaju Tursku, pozivajući se na sigurnosne brige nakon neuspjelog pokuaja državnog udara 15. jula.

"Oni koji žele da napuste Tursku ne trebaju davati takve izjave. To nas uznemirava. To je, međutim, njihova vlastita odluka. Oni se ponašaju kao da ne postoji teroristička prijetnja u zemljama iz kojih dolaze", izjavio je Kilic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije